Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 23 april 2009

Aankondiging: Nacht van de Boze Dichters

Morgen Frans Vlinderman nog eens op wat planken, te beluisteren vanaf 20u, in 't Meetjesland. Back to the real roots of zo... In ieder geval, hieronder de mail waarin alle info terug te vinden is om u te brengen naar waar ik gehoord kan worden :p

Beste,


Hiermede nodigen wij jullie uit voor de 20ste Nacht van de Boze Dichters, die zal doorgaan op vrijdag 24 april 2009, vanaf 20 u, in het Masereelhuis, adres zeker gekend (Truweelstraat 85, 9100 Sint-Niklaas).

Een avondvullend programma met jong en oud, nieuw of minder nieuw, met o.a. Bo Venken, Marc Tiefenthal, Jelle Meys, Lies Van Gasse, Jasper De Pagie, Michiel De Malsche, De Antistresspoweet, Jef Steendam, Frans Vlinderman, (enz?)

En voor de muzikale afwisseling zorgen de singer-songwriters van SIMPLE BRAIN, met Pauwel De Meyer, Jan Verstraeten en Jasper De Pagie.

Met dank aan ARCHIPEL en het boekenweekend van 25 en 26 april in onze stad, die zorgen voor de geluidsinstallatie.

Gratis toegang - verdere info: www.ccsint-niklaas.be

Latere fotoreportage op http://masereelhuis.blogspot.com/

Gedicht: Vlinderman

Morgen staat er weer een podium te wachten - ik doe sebiet nog wel een aankondigingsken - op Vlinderman en daarom vind ik het niet al te onnozel om hier een gedicht te plaatsen met mezelf in de titel...

Vlinderman

excentriek beweegt hij zich
eigenzinnig door zijn stad
fladderend als een vlinder
van muurbloem tot paria
soms enkel een bank verwijderd
van het gedogend elkaar

spreekt hij met iedere passant
zij het over dat immere weer
dan wel over ooit of eens
gretig genietend van de nectar
die elk leven voortbrengt
al dan niet gekruid

gaat hij op de foto ook
met wie hem daarom vraagt
hij heeft geen verhalen nodig
die ongestaafd een eigen leven
dan wel de feitelijke waarheid
tot hij ook zelf een ander
volmaakt kan onderscheiden

hij staat absorptie voor
en delen, vooral veel delen
om thuis te zijn
onder zijn gelijken
en zij dan
ook met hem

Frans V.

Wat doe je met een kapotte modem?

Vlinderman heeft eens contact opgenomen met de lieverdjes van Telenet. Op het gewone nummer 015 66 66 66 werd mijn modem getest - "no problem, senor". Omdat ik daar nogal weinig geloof aan hechtte dan maar naar het betalend nummer 070 69 69 69 gebeld (30 cent per minuut voor vaste lijnen van Telenet) en daar testte mijn modem dus wel problematisch.

Om kort te gaan, na een veelvoud van 30 cent en meer, zijn we tot de vaststelling gekomen dat de nieuwe modem niet doet wat ie moet doen. En dat ik ook problemen heb met mijn vaste lijn (geen telefoontoestel, maar bon, mocht het er wel al zijn dan zou het toch ook niet werken). En dus komt er een technicus langs. Morgen al, ik viel van mijn stoel van verbazing. Als dat geen service is! Als het goed is, mag het ook gezegd worden, nietwaar?

We houden de mensen dan maar op de hoogte vanop het werk, tijdens - uiteraard - de pauze. En we duimen dat het morgen dan eindelijk toch in orde mag komen...

Blogarchief