Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 7 juli 2009

De Lange Wapper - Ademloos in moeilijke omstandigheden, zonder strRaten-generaal

Dat Vlinderman als Antwerpse fan van 't Stad een voorstander is van de eventuele Lange Wapper en een tegenstander van misleidende informatieverspreiding door de tegenstanders van dat project, heb ik hier al enkele malen geventileerd. Toen ik dag na dag zowel Ademloos vzw als stRaten-generaal mijn krantenpagina's zag inpalmen met hun anti-uitspraken en stemmingmakerij rond hun gevraagd referendum, hier en daar nog leugenachtig natrappend naar de BAM, begon ik mij vragen te stellen bij de (on)partijdigheid van dat gedrukte medium. Tot vandaag.

Er verschijnt een artikel in Het Laatste Nieuws, waarin cijfergewijs wordt aangetoond dat het erop of eronder zal worden met die vele verzamelde handtekeningen om een referendum af te dwingen. Van de tot nu toe nagekeken 21.315 handtekeningen van de wel 66.158 ingediende, blijken er slechts 15.773 in aanmerking te kunnen komen. Met andere woorden, 26% valt af wegens gezet door te jong, niet in Antwerpen wonend of niet reglementair geplaatst (lees: onleesbaar). Daar hebben dan honderden, zoniet duizenden het laatste jaar het vrije Antwerpse moment van nog meer duizenden zoals u en mij tijdens allerhande activiteiten voor verstoord.

En dan komt het nu: waar bij elk triomfantelijk moment pakweg de woordvoerder/aanvoerder van Ademloos bij wijze van spreken de microfoon uit de hand van een toevallig passerende journalist zou gerukt hebben om zijn Grote Gelijk te onderstrepen, was mijnheer toevallig bij dit bericht 'niet bereikbaar'. Het zal je voorspreker maar zijn, in tijden van moeilijkheden niet te vinden zijn. Zeg gast, mag ik er bij herhaling nog even op wijzen dat mijn handtekening daar op één van die lijsten ook circuleert omdat ik op een referendum 'JA' wil stemmen? Je gaat me toch niet vertellen dat je er een zootje van gemaakt hebt met jouw bijna manu militari verplicht aansturen op dat referendum, eh? Gegijzeld worden voor en door semi-militanten met het grote gelijk in hun eigen overtuiging, dat is namelijk niet zo prettig als het uiteindelijk noppes wordt, weet je wel?

PB: Bibi doet niet aan halve misleiding: alle bronnen staan hier aanklikbaar, iedere bezoeker kan zelf gaan nalezen waarover het gaat. Geen stemmingmakerij zonder, dacht en denkt Vlinderman zo.

Blogarchief