Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 29 augustus 2007

bombastisch & onverstaanbaar + gedicht

Heerlijk, de oude dagen zijn terug. Gisteren waagde ik het ergens op een bepaalde site een kritische noot te plaatsen bij top-tien-gedichten en een navenante beoordeling (lees: minder dan tien) te geven en kijk: Vlinderman krijgt in zijn inboxje een verontwaardigde boodschap van één der top tien-hoogmeesters met de mededeling dat Vlinderman onverstaanbaar en bombastisch schrijft. Met volwassen groeten erbij ook nog.

Veel woorden ga ik er niet aan vuil maken, maar als er nou een gedicht te lezen staat op een open en publiek toegankelijke plek, waar ook nog eens de mogelijkheid bestaat je waardering uitgedrukt in punten weer te geven, dan mag je toch verwachten dat zoiets gebeurt in de gradatie van 1 tot 10 (een nul kan je zelfs daar niet geven), of niet soms? Of is het normaal dat als er dertien mensen iets een tien geven, dat dan quasi automatisch verwacht wordt dat de hele rest van de wereld een tien zal geven? Ik dacht het niet.

Dat terzijde. Ik heb geantwoord, de persoon ik kwestie zal mijn kritische aandacht niet meer hoeven te verdragen. Ik wauwel wel op mezelf en even bombastisch verder. Al verdraag ik best kritiek. Leef jezelf uit hieronder, geef me ervan langs, leer me schrijven - en doe dat alstublief niet met aah en ooh, ik kan er al een behoorlijke snelweg mee plaveien.

prestatieman

de drang te scoren
vergezelt hem nu al zoveel jaren
als er kaarsen te blazen vallen
en nog wil hij steeds weer
simpelweg de beste

alle ogen draaien weg
bij het schouwen van zijn etalage
waar de trofeeën opgestapeld
slechts de leegte etaleren
die zonodig gevuld
en toch zo vol

de man verandert
stilaan in een grote sok
versiering rond zijn speelgoed
maar zo vaak versteld
dat ze ondraagbaar
en hij op blote voeten
alleen op het einde

© Frans Vlinderman

Blogarchief