Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 11 februari 2007

Blogstrijd 2 + gedicht

Laat ik beginnen om Tine te feliciteren met haar gedicht van de week (zie geel hierboven). Na Sven De Swerts en Gerard Cornielje eindelijk een vrouw. Het was een moeilijke keuze voor mij, de andere inzendingen waren ook prima. Er kan er echter maar ééntje hierboven prijken...

Stand na de tweede stemmingsronde: Nip 7 stemmen, Frans 5. Nip wint dus ook de tweede week. Dat brengt de wekelijkse tussenstand op een Nip die leidt met 2 tegenover de 0 voor Frans. Een minimaal verschil. De blogstrijd gaat dus gewoon verder.

Na een stukje minder lekker gevoel in mijn vel heb ik de zaterdagnacht haar helende werk laten doen. Ik ben er weer helemaal klaar voor. Er waren minder inzendingen dan in de eerste week, maar ik heb toch de indruk dat het lekker begint te lopen. Ere wie ere toekomt, Max Lerou heeft ons (Nip en mezelf) aangenaam verrast met zijn methodiekjes om Nips keuze (en dus zijn gedicht) te bevoordelen. Ik ken zelfs iemand die nu heel blij is, aangezien Max nu zijn leest als dichter even naast zich zal moeten neerleggen om al haar schoenen te gaan poetsen. Ik stel voor dat de begunstigde eerst nog een sompige wandeling gaat maken door weer en wind en slijk en bos en dal en goor slootwater. Iets mag het toch kosten, nietwaar?


Laat ik in ieder geval nog even een oproep aan iedereen doen om ook daadwerkelijk te komen stemmen. Zonder jullie is er immers geen echte strijd. En als de stemmers van Nip haar groep trouwer gaan stemmen, al helemaal niet, dan spreken we zelfs van een onevenwichtig beeld... Ik heb het allemaal nog even haarfijn uitgelegd op deze pagina.

blogstrijd

grootsheid in daden
werpt hij zich omstandig
aan haar welbeslijkte voeten
om dan nederig te doen wat
normaal met borstels kan

een rijzende ster
afgelikte voeten en nog
onder de regels door
zijdelingse streken
is de winst voor haar
de derde, de hoogste
godin van een vlinderhart

Frans V.

Blogarchief