Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 22 mei 2008

Economie

Telenet, uw beste vriend. Vooral als u als nieuwe klant van hen uw bevoorrechte provider maakt, bij wie je al uw online diensten onder dak brengt. Onlangs is Vlinderman overgegaan naar One.Com om er zijn domeinnaam, die hij via Telenet al enkele jaren huurde, tot exploitatie te brengen. Hm, daarvoor diende deze verhuurdienst dus ondergebracht te worden bij O.C. Zonet mijn afrekening in de bus gekregen: € 12,40 excl. BTW omwille van administratieve kosten worden mij voor dit vertrek aangerekend. Ik peins dat ik daar moet gaan werken, vermits ze nu niet meer maandelijks hoeven te factureren. Tijd bespaard, inkt bespaard, maar toch administratieve kosten gevraagd. Ik heb een term voor zoiets: dieverij.

Doet me trouwens wat denken aan wat de banken zoal vragen tegenwoordig voor het 'beheren' van een rekening. Dat kost ook al meer dan genoeg, per maand al gauw enkele euro's bij pakweg een Fortis. Die bankmensen, het zijn een ras apart. Eerst smeken ze je om je geld bij hen onder te brengen, niets dan voordelen, toch zoveel veiliger dan in een sok onder de matras. Kost niets, meneer, brengt op, meneer. Dat was een goede honderd jaar of wat terug. Heden schoppen ze je liever buiten als je niet genoeg opbrengt. En dat opbrengen, dat halen ze werkelijk overal uit. Afschriften, betalen, meer dan zoveel verrichtingen per x tijd, betalen, iemand spreken, afspraak maken (en betalen, want je verliest werktijd), geld onverwachts nodig, betalen. En dat gaat maar door, en wij snullen maar bloeden als het eerste het beste te slachten (of zou het al geslachte zijn?) lam. Ik heb hier ook een term voor: dieverij.

Soit, het is zoals het is, we hebben gekozen om niet-communistisch te zijn, we hebben gekozen voor het principe van de vrije markt, omdat dat het beste zou zijn ter wereld (wil er iemand opstaan met een nieuw systeem, aub?) Ooit kom ik persoonlijk wel ergens uit dat de kosten van mijn bankrekening minder hoog zullen zijn dan de intresten op mijn (verplicht via de bank beheerde) rekening. Tot zo lang draaien we maar met verlies, nietwaar? Dieverij, je weet het nog wel.
Volledig uitvullen

Blogarchief