Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 20 februari 2007

Malheig, schrijfsites, forum, monumentenstrijd + gedichd


Is er iets nieuws te melden? Heeft Miss Jackie T een olifant gebaard? Of was het dan toch een muis? Wie zal het zeggen. Ik alvast niet. Ben begonnen aan een stripreeks, Malheig (uitgave bij Dargaud, scenario en tekeningen Jean-Marc en Eric Stalner). Beetje Schotland nu, beetje Schotland van voor de Middeleeuwen, en dan heen en weer tussen die tijden. Adelaars, duistere krachten, beetje magie... Een Vlinderman heeft niet meer nodig om aan zijn trekken te komen. Ik heb net het derde album uit en kijk vooruit naar nummers vier, vijf, zes, ...

Daarstraks nog een gloeiende Nip aan het woord gehoord, bij het surfen over diverse gedichtenexploten op het web. Wat er allemaal in sommige topdrie's staat van gedichten, het is ongelooflijk. En dan gaat het niet over verschillen in smaak tussen lezer en auteur, maar over de inhoud van sommige werken. Ook het correct toepassen van de eenvoudigste en meest elementaire spellingregels laat behoorlijk te wensen over. Het meest gehoorde/gelezen argument ter verdediging is als een kers op de zelfbereide taart: "Jamaar, ik hep dyslexie!" Ga daar maar eens aan staan - ik vind het gewoon een belediging voor iedereen die werkelijk dyslectisch is en daar rekening mee houdt. Een tijd geleden nog in verband met de nummer 1 op één van die sites: de titel bestond uit twee woorden, met in elk woord een tikfout. Komaan, zeg! Ik beweer niet het veel beter te kunnen, bij mij glippen er ook al eens wat fouten door de mazen van het talig net, maar ik ga mezelf nu ook weer niet helemaal platgeplooid neerleggen om als voetmatje te dienen. Ik heb al enkele sporen, die ik af en toe nog eens durf aangorden.

Actie (Foto © Frans Vlinderman)

dichterweg

ik leidt de dysleksie
in men rangen het gelid
gesloten, weiden vol letters
die met elkaar dansen
zomaar wat rondzwansen

wil ik een hoera
voor elk schreifsel
van mijn linkerhant
de kant die schrijft
over wat mij dreift

na jouw kommentaar van waauw
voel ik me zo goed in mijn vel
ik spring en juig en roep hard
uit volle borst joepie
en schreif er nog één
voor morgen om is

© Frans Vlinderman

Morgen ga ik trouwens eens grote kuis houden op het forum. Meer dan veertig leden, maar er zitten een paar rare beestjes tussen. Mensen met rare e-mailadressen, je kent dat wel. Als ik niet wil bedolven worden onder de spamberichten binnenkort, zal ik nu al actie moeten ondernemen. Hm. Lang leve het internet?

Nog een spijtig nieuwtje: in de Monumentenstrijd heeft Cine Plaza van Duffel het moeten afleggen tegen één of ander Stoomstroopfrabriekje uit Borgloon. Ik wens die fabriek het beste toe, maar mijn hart bloedt bij het zilveren verlies van mijn oude cinema. Nu ja, so be it.


Frans V.

Blogarchief