Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

vrijdag 3 juli 2009

Weekendpraatje over festivals en zo


Eindelijk! Het is weekend, we kunnen wat genieten van niet moeten gaan werken. Tijd voor al die andere dingen, die je zomaar mag in dit Belgenlandje: een terrasje, een shopmomentje, een luierikuurtje, een leeskwartiertje, een ritje naar de zee, een bezinningsmomentje, gewoon wat tijd voor jezelf. Geen stress, alles gaat immers na het weekend gewoon verder, enkel wat kleine verplichtingen aan je geliefde en de gedeelde Miss Jackie T. Niets om lyrisch van te worden, maar toch genoeg om even tot rust te komen na een week waarin je elke avond gaar gekookt én gebraden van je werk bent thuisgekomen, zonder al te veel fut om nog maar te proberen iets extra van hand uit de bezwete mouw te steken...

Werchter is ondertussen aan zijn tweede dag bezig en ergens mis ik wel het gevoel van te lopen over 'de Boulevard Werchter', wat ik zoveel jaren terug jaar na jaar heb gedaan. Feitelijk hebben we hier zelfs nog geen enkel programma whatsoever waar het festivals betreft, behalve Gentse Feesten, maar daarover later meer. Het is in ieder een bevestiging van het feit dat Bibi al iets ouder aan het worden is, dat ie niet per se meer naar (indertijd steevast) uit de hand lopende festiviteiten, maar ook zo kan genieten van een streepje 'niemand moet hier momenteel ook maar iets'.

No festival, no BBQ-Vlinderman

Soit, houd uw hoofd koel en geniet zelf ook maar een eindje weg van al wat er in een weekend zonder 'moeten' gespeld wordt (sprak hij in de imperatieve wijze), we treffen elkaar wel ergens hier of daar.

Aankondiging: Bedichting van canvas


Rechtstreeks uit de mailbox en ook waar ik toch eens ga langs lopen vanavond, kwestie van gemoedelijke brombeer (omdat ik zo weinig mail van hem (tijdig en zo) beantwoord) Frank De Vos zijn werken life te gaan bewonderen.

Welkom in Den Hopsack op vrijdag 3 juli om 20.20u

Voorstelling van de Bedichting van canvas: ’12 solitaire samenlevingsmodellen’

Patrick Brysbaert aan de piano.

De expositie loopt van 3 juli tot 31 juli.
Het fotoboek kost 35€, portkosten inbegrepen
Site: Frank De Vos
Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen.

Eén van de twaalf, © Frank De Vos

Blogarchief