Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 21 februari 2008

Belastingen + gedicht

De opbrengst uit belastingen zou beter meevallen dan vorige week nog geraamd. Stond zomaar in mijn krant vandaag. Ik was al een hele dag aan het sakkeren dat het een lieve lust was, want ik vermoedde een stevige brief in mijn eigen kleine (gehuurde) bus te vinden. Wel, hij was er vandaag.

Vlinderman denkt altijd dat wie veel belastingen moet betalen, ook veel verdiend heeft. Vermits hij de vorige jaren altijd al moest betalen (ook al verdiende hij niet zoveel), dacht hij eerst nog de brief van Financiƫn maar gewoon in de vuilbak te keilen. Hetgeen hij dus niet gedaan heeft.

Geloof het of niet: Bibi gaat zowaar wat centen terugkrijgen! Wat dus wil zeggen (volgens mijn eigen onwrikbare logica), dat ik verdomde weinig verdien. Maar bon, merci, Vadertje Staat, om mij dan een paar jaar na (werk)datum toch nog wat terug te schenken. In een huwelijksjaar zijn de uitgaven immers net dat ietsje meer. En ja, je mag nog twee maanden wachten met terug te geven wat je al jaren terug teveel hebt afgeroomd van mijn armzalig 'preke'. Zolang je maar doet wat je me per brief beloofd hebt. Terugbetalen.

strak, strakker, straks(t)

dagen die zich ontvouwen
uren netjes achtereen
zorgvuldig geplande actie
na reflectie de extractie
gevolgd door extase bij
geslaagde realisatie

zijn wezen is opgedeeld
in functie van eerst eerst
later misschien wat meer
van dromen onder constructie
de plannen uitgetekend te bed
pleegt hij geen woorden vuil

het is ver gekomen al
zijn de plassen er nog wel
springen doet hij niet meer
vaak, er moet nog zoveel
eerst afgewerkt, dan pas
klaar om nog wat te leven

Frans V.

Blogarchief