Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 8 augustus 2007

Hekeldichterij

En laat iedereen maar zeggen dat die Vlinderman toch nergens geraakt. Of laat die iedereen het maar niet zeggen. Snoer ze de mond met degelijke linken. In de pekel ermee, hekel hun ongelijk, verdedig de vlindereer. Of ga gewoon eens lezen ;)


Gedicht 'erachter'

Ergens in de digitale archieven van deze Vlinderman vond ik nog een gedicht. Waarover het gaat, wanneer het werd geschreven, wat hem heeft gedreven? Ik moet het antwoord schuldig blijven. Ik plaats het hier, zoals zo vaak, met de bedoeling dat jullie als lezers er mee naar kijken en er jullie mening, eerlijk en open en bloot en nog van die dingen, over geven. Ook al luidt de diagnose dat ik schizofreen zou zijn, dat ik de reïncarnatie van Mahatma Ghandi ben, dat Vlinderman niet vlindert maar fladdert, dat de wereld zonder mijn pen verder moet, het maakt niet uit. Laat je gaan. Dat doet Vlinderman immers ook.

erachter

het drama kijft
boven het hoofd
ze schrijven niet meer
maar brullen de letters
van het behang
dat stilaan
naar beneden komt

ik blijf stijf
mijn lijf ook al
stijf van de zenuwen
en ik brul uiteindelijk mee
dat ze me niet motte hebbe

de stilte spreekt voor zich
net zoals ik momenteel
de advocaat mag niet
wil ook niet, zo bang
maar eenzaam, nee
dat is teveel gezegd

al knelt de vraag hier
nog steeds dat schoentje
dat niet verder gedragen
hoe zit dat nou
met dat stel daarboven?

© Frans Vlinderman

Gepubliceerd worden?Zegt dit je wat?Of dit?

Als je hier eens gaat kijken, dan begrijp je onmiddellijk wat ik nou weer bedoel...

Laat zo'n gouden kans je niet ontglippen!

Nip

Het begint stilaan te dagen. Over exact één week zijn Nip en ik drie jaar samen. Drie jaar, een wereld vol leven voor deze vlindervent. Mag ik zeggen dat Nip een paar ogen van mij geopend heeft, waarvan ik het bestaan nog niet wist, laat staan vermoedde? Mag ik stellen dat Nip mijn leven veranderd heeft? Durf ik spreken van een reanimatie? Is het gepast om te gewagen van reïncarnatie zonder al gestorven te zijn? Voel ik me verplicht tot enige lofzang tot meerdere eer en glorie van Nip? Zijn er nog vraagtekens?

Ik antwoord er maar niet op. Fotoreeksje hieronder spreekt voor zich, ik zie er elke foto wat gelukkiger uit. Iets veranderd. Een beetje levendiger. Lichtjes uit mijn asse verrezen. Totaal aan haar voeten. Zonder antwoorden.


Nip & Haar Vlinderman

Blogarchief