Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 29 juli 2007

Filmpjes + gedicht

Zondag alweer en Vlinderman vóór de noen uit het bednest. Ik heb me immers voorgenomen op te staan zodra ik wakker ben en niet tot een kot in de dag de luierik uit te hangen. Tot nu toe lukt dat best, ben benieuwd hoe lang ik dat ga volhouden. Als ik elke dag een nieuw lid mag verwelkomen op Vlinderiaans, het forum, dan sta ik geheid vaker vroeger op.

Gisteren zijn we tot aan drie films geraakt. Alles startte met vertraging, vermits mijn pc eerst onder handen genomen werd door Niels, de bezoekende filmclient. Daaruit bleek dat er nogal wat rommel op dit compjoeterke staat (Vlinderman denkt dat hij alles nodig heeft zoniet kan gebruiken...). Affin, het werden Stranger than Fiction, Perfume en Smokin' Aces. Een hele mond vol, en als ik zou quoteren, dan kreeg de eerste een 9, de tweede een 8,5 en de derde een 7 op 10. Ze zijn niet te vergelijken met elkaar, maar vooral de laatste film gaf me het gevoel van een would be-Tarantino. En daar is er maar eentje van, dus dat viel toch een stukje tegen.

Later op de dag ga ik op zoek naar een oplossing voor mijn Outlook-bestandopslag, want mijn mail moet van mij op een andere schijflocatie opgeslagen worden dan op de C. Kwestie van die nog eens deftig te kunnen defragmenteren (nee, het is dus gisteren niet gelukt). Mjah, wie zoekt die vindt (waarschijnlijk toch wel iets).

Vincent

het doek hangt erbij
of het zo vallen gaat
bekroning op al het werk
dat bij leven verzet
zo onbenullig en futiel

bloemen met één oor
voor detail, zelfs de bijen
lijken wat weg te zoemen
in die eindeloze zomer
toen er nog zoveel verf

het is of de man zijn strohoed
zijn dood is ontvlucht
samen met die oliedikke lucht
een reis doorheen de tijd
zo kwistig neergekwast
toen pellicule nog niet

© Frans Vlinderman

Blogarchief