Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 26 september 2007

Amnesty International + gedicht

Het blijft toch wel een beetje hangen, al die acties die Amnesty International al heeft opgezet, die soms de revue passeren en bewondering oogsten, om dan weer over tot de orde van de dag. Mijn lans voor AI vandaag, voor Birma ook, waar het rumoer al luider met de dag me vrezen doet voor stevige interventies.

actie Amnesty

schrijf ze, één voor één
bestook ze met je betoog
dat het onzin is, ronduit
waanzin ook, mensonwaardig
en mensonterend, dat ze teren
op de kleinste kantjes
van hun zielige ziel

schreeuw ze toe, gil na gil
verdoof ze met je mening
dat ze verdomme zullen luisteren
horen wat er te zeggen valt
zoveel zinnigs, zinvoller dan
wat zij zoal durven uitkramen
over rechten en plichten en
zwichten voor hun macht
meestal zonder wat gezag

doe wat je kan doen
maar zwijg niet, wees niet
bang om stil te blijven
terwijl ze verder regeren
mensen laten creperen

om hun naam te laten klinken
moet je soms wat meer doen
dan enkel lezen en dan denken
waarna het gewoon verder
stil, waanzinnig stil
na alweer een laatste kerm

© Frans Vlinderman

Aankondiging Circa 2007


Binnenkort gaat Circa 2007 van start. Een kort tekstje met uitleg:

Circa 2007, een interculturele vijfdaagse die van 17 t/m 21 oktober 2007 doorgaat op en rond het De Coninckplein en zich verder vertakt richting Provinciestraat, Borgerhout en Antwerpen-Noord. Centraal staat de creatie van een ontmoetingsplaats voor lokaal en regionaal talent actief in woord, muziek en dans. Circa 2007 laat verschillende gemeenschappen, die Antwerpen en omstreken rijk is, samenwerken om de rijkdom van de Antwerpse diversiteit te weerspiegelen. In het verlengde van Cinemaf en Boulevard Amandla zetten we hiermee meteen ook de kroon op het werk van een interculturele maand. Waar u zich o.a. aan kan verwachten ? Een theaterpremière met en over vluchtelingen, een speakers’ corner in Afrikaanse traditie, wereldmuziek van eigen bodem, poëzie en een dansant boombal natuurlijk. Dit en nog veel meer.

Circa 2007 is een samenwerkingsverband van Cultural African Arts & Development (CAAD), Creatieve Club voor jongeren, Algemene Centrale, Divers!city (de 8 - samenlevingsopbouw Antwerpen stad), Het Roze Huis - Antwerpse Regenboogkoepel, Joodse gemeenschap, Kievitsnest, Latijns-Amerikaanse Federatie, Masereelfonds, Pax Christi Vlaanderen, U Move 4 Peace, Pipelines vzw, Sunugaal, Vaka/Hand in hand en Vluchtelingenwerk Antwerpen.


Wie meer info wil, kan altijd hier terecht. Naast vele anderen kan je op woensdag 17 oktober Nip aan het werk horen en op vrijdag 19 oktober haar Vlinderman.

Blogarchief