Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 11 augustus 2010

Aankondiging: De Modderen Mens


Uit de mailbox van Vlinderman, een ietwat leuk ogende aankondiging, die ik hieronder graag herneem voor jullie bloglezers.

Hooggeachte medemens,




Het kleinschalige filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, aan de Koninklijkelaan 43 in Berchem/Antwerpen, opent zijn deuren in het eerste weekend van september met een feestelijk totaalgebeuren over ‘De modderen mens’ - of het modernisme van gisteren tot morgen. Centraal op het programma staan de filosofische lezingen van dichter en biograaf Peter Theunynck, columnist en hoogleraar Geert Buelens, uitgever en essayist Harold Polis, architectuurhistoricus Francis Strauven, weblogster Sofie Sap, cultuurfilosoof Johan Sanctorum en romanschrijfster en filosofe Joke J. Hermsen. Evenmin te versmaden zijn het blitzoptreden van de Antwerpse stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen en de nostalgische concerten van ‘t Schoon Vertier, saxofonist Erik Bogaerts, Mister Bakelit van Radio Modern en cabaretière Heleen Suiker. Voor wie het rustiger wil houden, zijn er de surrealistische films uit het interbellum, onze eigen documentaire over de modernistische woonwijk van toen, de filosofische architectuurwandeling met AntwerpenAverechts, het bezoek van de KoffieQueen en de Bibbus (met animatrice Eva Vanhole), de chill-outmogelijkheden in de Zomerbar van het Middelheimmuseum. Voor de ware durvers onder u is er de retrodansinitiatie ‘Pardon Charleston’ door Radio Modern, op zondagnamiddag om 16 uur!

Hoofdlocatie: Het zoekend hert ° The searching deer, Koninklijkelaan 43, Berchem. Deelname: €5 per lezing, €9 voor architectuurwandeling, €10 voor cabaretière Heleen Suiker – alle andere activiteiten gratis. Chill-out: openluchtmuseum Middelheim, Middelheimlaan, in het verlengde van de Koninklijkelaan.

Voor meer informatie: www.hetzoekendhert.be
Reserveringen via e-mail: hetzoekendhert@gmail.com

Met hertelijke groet
Eddy Strauven
00 32 473 68 66 65
www.hetzoekendhert.be

Blogarchief