Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 24 december 2007

Mededeling: Filmforum: 't Gastvrij Podium


Voor wie na de Kerstfeesten gewoon een filmpje wil meepikken voor een prikje, in Wijnegem, GC 't Gasthuis.

Nu woensdag 26/12/2007

De ontdekking van de hemelKerstmis + gedicht


Kerstmis avond nadert met rasse schreden en Nip zit er al helemaal in. Bibi nog niet. Hoe het komt, ik weet het niet. Of misschien wel. Het voorbije jaar is er immers nogal één geweest: broer Jurgen stevig derdegraads verbrand, Mama Mia slachtoffer van een aanrijding met vluchtmisdrijf, los het ziekenhuis in met Alice, één van haar beste vriendinnen, en achternicht Maria, maar alledrie levend en wel. Schone vader Ton, die een nieuwe heup heeft moeten laten steken, De Muzeval bijna ten grave gedragen door een bende ongeregeld die meenden dat zij de Poëzie op die manier beter zouden dienen, vriendin An die haar relatie op de klippen zag lopen. Pom Wolf, onderuit gehaald door onbegrip. België, land zonder regering voor ongeveer de helft van het jaar. Om maar te zeggen: 2007, be gone!

Vlinderman op 't Gastvrij Podium (meer podiumafbeeldingen: klik op foto)

Gelukkig zijn er ook een paar leuke momenten geweest: Nip die ja antwoordde op het Vlindermanaanzoek, Vlinderman zelf die na bijna een jaar revalidatie terug aan het werk kon, diverse bezoekjes bij vrienden en familie, het nieuwe appartement van Mama Mia dat stilaan volledig ingericht is geraakt, Vlinderman op weer een aantal nieuwe podia in en om Antwerpen, het Gastvrij Podium en het Filmforum in Wijnegem dat stilaan stabiele vorm beginnen aannemen, nog eens een weekendje voor Nip en Vlinderman ertussenuit naar Maastricht, met Ed Klein Goldewijk erbij als nieuwe vriend, de verschijning in een aantal bundels van zowel Nip als Vlinderman, Bibi ook op de radio te horen. Deze blog, die lekker begint te lopen. De Muzeval met nieuw onderdak in Den Hopsack. Het is dus niet al kommer en kwel geweest. Maar toch: 2007, be gone!

De vooruitblik naar 2008 bespaar ik iedereen even, dat lijkt me iets voor volgende week maandag. Nu sta ik nog even stil bij Kerstmis (en niet enkel bij de gourmet die ons over enkele uren te wachten staat).

Kerstgedachten

de avond drapeert zich fluwelig
rond de feestdis zacht gedruis
van familielid tot familielid
de instemming met de nood aan
samenzang rond de opgetuigde boom
met achterlating van verschillen

meer nog dan het verwennen van
smaakpapillen met kikkerbillen
te laven dorst met rode wijn
de komst voorop te staan
van ieder jaar dezelfde kerstfiguur
onmondig en vooralsnog gepamperd
maar steevast dezelfde boodschap

allen verbonden in deze symboliek
wordt opnieuw kleine nederigheid
het grootste goed in het hart
met een moment van reflectie
op het goede in elk van zich
de rest alweer bijna historie

Frans Vlinderman

Blogarchief