Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

vrijdag 26 december 2008

The Mom song

En dan even voor onze moeders (en ook die van jullie, en feitelijk ook voor jullie) deze momsong:


over schenkingen


In deze blog heb ik al herhaaldelijk wat gepost inzake Doel, dat door politiek geklungel tot verdwijnen gedoemde polderdorp aan de rand van de Antwerpse haven, maar nu wil ik het even hebben over dat andere Doel, het Goede. Blijkt dat er teveel BV's tegenwoordig wel bezig zijn met het promoten van hun eigenste fijne kleine Goede Doel, zodat er een gevoel van overdaad ontstaat bij Jan Met De Pet van hier achter de hoek (en ook bij die van jullie). Ergens betreurt Vlinderman dat. Goede Doelen verdienen onze Aandacht, absoluut, en als het even kan, ook ons Geld. Al kan je natuurlijk niet blijven Geven. Ergens wordt inderdaad het verzadigingspunt bereikt en houdt het op, hoeveel Goedmenende BV's er ook hun schouders onder zetten. Of er hun Gezicht aan Lenen. Alhoewel, wat als mevrouw Leemans dat nu eens zou doen? Of King Albert II en zijn Kroost? U?

In datzelfde straatje werd er vorige woensdag nog in de krant gejubeld en hallelujah gezongen, met die winnaar van Euromillions uit Riemst, die zomaar effie de helft van zijn winst (na aftrek van de aankoop van zijn biljet, dat zou ik tenminste doen) zou willen schenken aan de armsten onder ons, u weet wel, die Vierde Wereldmensen. Blijkt dat één en ander een beetje bij de haren getrokken was en dat iemand te ijverig zijn wensen voor waarheid had genomen. De man hééft al een 100-tal behoeftige gezinnen uit zijn gemeente blij gemaakt met een stookoliechecque, de man hééft nog plannen om zijn geluk nog meer te delen met de armen, maar hij heeft géén intentie om de helft weg te schenken. En dan heb ik zoiets van ok, waarom ook niet, hij heeft tenminste al íets gedaan.

Zijn oproep aan de rijksten onder ons om ook zélf eens wat van hun rijkdom te schenken, wel, dáár kijk ik nu eens van op. Omdat hij zelf eerst het (goede) voorbeeld heeft gegeven. Ben benieuwd of de boodschap over zal zijn gekomen...

De dag van aanzoek - ook een geschenk ;-)

Blogarchief