Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 8 mei 2007

Arenberg + gedicht

Gemakkelijk, een gevulde mailbox, dan kan ik af en toe ook eens wat minder lullen en je wat meer info geven waar je daadwerkelijk wat mee aan kan ;) En al helemaal als het gratis is!
:: Finale Open Podium ::
13/o5 - 2oH15
!!! GRATIS !!!

met Tom Helsen + Silver Junkie+ Sacha De Backer + Peter Kluppels
+ Los Texticulos de O. + Kortfilms
presentatie Stijn VrankenVerliezers zijn er niet, enkel winnaars, daarom dit jaar deze namen op de finale van alweer het vijfde open podium seizoen:

Tom Helsen kwam voor het eerst in de aandacht op Humo's Rock Rally van 1996 waar hij als tweede eindigde met de song Rebecca. Ondertussen ligt zijn vierde album Hilite Hotel bij de platenboer, waarvan de eerste singel Sun in her Eyes [apututu yeah you] wekenlang niet uit de hitlijsten was weg te slaan. Deze zomer o.a. op Werchter Classic, nu zondag bij ons nog [gratis!] in de grote zaal!

> Tom Helsen

+++

Silver Junkie is het geesteskind van Tino Biddeloo. Deze singer-songwriter is niet alleen de man-met-gitaar die op een barkruk zijn zielenroerselen met ons wil delen. Al enkele jaren streeft hij er onder deze naam naar om zijn eigen universum te scheppen - en dit door muziek, teksten en beelden waar duidelijk aan geschaafd en geschroefd is. Biddeloo haalde de mosterd bij muzikanten als Tom Waits, Nick Cave en 16 Horsepower-frontman David Eugene Edwards, schrijvers Edgar Allan Poe, Herman Hesse en Charles Baudelaire, filmers David Lynch en Quentin Tarantino... allemaal eigenzinnige artiesten die hun eigen wereld bouw(d)en en er de argeloze bezoeker geheel en al in onderdompelen

> Silver Junkie

+++

Als medestichter en -organisator van de vrije podia van Stichting Zondag! kon het niet lang duren voor Sacha De Backer de schrijf-en-podiumkriebels weer helemaal te pakken kreeg. Sinds een jaartje of twee is hij dan ook al op vele plaatsen te zien geweest, van De Nachten tot de Cultuurnacht en op Gent. Hij debuteerde eind vorig jaar met zijn eerste echte solo-show Hak de Tak! in de kleine zaal. Het podium zit hem op het lijf gegoten, zowel als MC, poëzieperformer als comedian. Humor overgoten met poëzie op een bedje van naturel.

> Sacha De Backer

+++

Peter Kluppels bezocht enkele jaren de kunsthumaniora St Lukas te Brussel, alwaar hij zijn eerste puberale poëtische pasjes zette. Tijdens de hierop aansluitende studies Wijsbegeerte aan de KULeuven werd deze afwijkende bezigheid voor het eerst succesvol gedeeld met een toen dronken publiek. Sinds 2003 is hij Licentiaat in de filosofie. Literair hield hij zich tot voor kort onledig met poëzie op podium. Een pluchen konijn, de actualiteit of de laatste sportrage, niets ontsnapt aan zijn wijsbegerig oog.

> Peter Kluppels

+++

LOs teXticulOs de O. Venezuelaans talentvolle scenario- en kortverhaalschrijver die tegenwoordig in Antwerpen werkt, waar hij meeschrijft aan het tweetalige tijdschrift CULO en als vrijwilliger werkt bij de vzw Fiëbre. In juli 2005 won hij in Venezuela de eerste prijs in de kortverhalenwedstrijd 'Premio Policlínica Metropolitana de Cuento para Jóvenes Autores' met 'Dalila es tango'. In november 2006 won hij de tweede prijs in de kortverhalenwedstrijd van het 'Maison de l'Amérique Latine' in Brussel met zijn verhaal 'Club Deportivo Social Flor Amarillo'.

+++

Uw vertrouwde presentator Stijn Vranken heeft het weliswaar erg druk met o.a. zijn eerste soloshow Oraal en Zonen [ meteen goed voor een tweemaal uitverkochte zaal] - maar op de finale mag hij als vaste waarde natuurlijk niet ontbreken. Moeders,
sluit uw dochters op en dochters, laat moeder thuis !

> Stijn Vranken

+++

Kortfilm = doorlopend in de projectieruimte beneden


:: info ::

o7o 222 192 | ticket@arenbergschouwburg.be
Arenbergschouwburg
Arenbergblog

Met dank aan STAES Jozef voor de info [jozef.staes@arenberg.provant.be]


alfa voor omega

laat maar betijden
door wat oprecht geweld
tussen gewillige dijen
is nog nooit een vrouw geveld

hij neemt haar zonder vragen
antwoordloos te laten sterven
in zijn eeuwige roes tot behagen
tot alles in staat haar te verwerven

ze maalt er nooit lang om
geeft steeds weer schokkend terug
zonder ooit de vraag naar waarom
immer langzaam noch te vlug

eb en vloed, dag en nacht
zijn ze omwille van en voor elkaar
bij gratie van de ander pure kracht
elk apart zo gemeenzaam samen daar

de schone en het beest
ook dat niet voor het eerst

© Frans V.


Blogarchief