Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 22 juni 2008

ge(g)rommel

De dag loopt tegen zijn einde aan. Nip en ik zijn ondertussen al dik anderhalf uur terug thuis van de rommelmarkt en we hebben de balans opgemaakt. Enkele feiten op een rijtje:

- Mensen pingelen af op 1 euro.
- Mensen pingelen af op 0,50 euro.
- Zonder parasol in een blakende zon levert geblakerde mensen op, of je nu gesmeerd hebt of niet.
- Met rommel moet je niet naar een rommelmarkt, de mensen nemen het zelfs niet mee als er een bordje 'alles gratis' bij staat.
- Je hebt het best een auto om je 'rommel' te vervoeren, anders is het hel om alles ter plaatse te krijgen en nadien ook weer thuis.
- Bewaar je oude valiezen om alles in te vervoeren, want daar wordt steevast de prijs van gevraagd.
- Speel geen spelletje schaak met je medeverkoopster, want dan willen de mensen steevast weten hoeveel dat schaakspel moet kosten.
- Voor échte rommel moet je op een rommelmarkt zijn: dat wordt daar aangeboden en wordt toch niet verkocht, hoe weinig je ook biedt.
- De Dageraadplaats is en blijft met stip het gezelligste plein van heel Antwerpen en bij uitbreiding Vlaanderen. Van België is nog niet beslist.
- Met zoveel zon is het aangeraden een zakje chips bij de hand te hebben, kwestie van je zoutpeil op, juist ja, peil te houden.
- Van 9u00 's ochtends tot 6u00 's avonds is een lange ruk: voorzie voldoende eten.
- Verkoop je DVD's aan een prijs onder € 2,00, dan kan je ze gelijk allemaal slijten aan een opkoper.
- Verkoop geen dingen die je nog wil houden, je krijgt er toch te weinig voor.
- Verkoop desnoods gratis, als je niet teveel terug mee naar huis wil nemen.
- Verkoop geen boeken, die verkopen niet. Ook niet gratis.
- Bekijk de mensen, er lopen zomaar tientallen eigenzinnige verhalen voorbij.
- Bel niet met je toekomstige schoonmoeder terwijl je aan het verkopen bent dat verstoort de concentratie.
- Bel niet.
- Koop geen spullen waar de naam van een werkgever die je kent op staat. Uit principe.
- Wanhoop niet: iemand zál die zes kaasbordjes kopen, zonder af te dingen.
- Ruim goed op, het levert je je waarborg terug op.
- Wacht niet tot het laatste moment om ter plaatse te gaan, het wordt moeilijk manoevreren om je spullen ter plaatse te krijgen.
- Maak kennis met je medeverkopers achter jou, het levert gratis chips op.
- Bepaal je minimumprijs en blijf erbij, omwille van je zielerust.
- Blijf lachen, dat verkoopt zichzelf (soms).
- ...

Bibi is alleszins blij dat hij terug thuis is. Nu nog hopen dat de zon niet teveel gaten heeft gebrand in zijn gestel, want de hoofdpijn bonkt rond door zijn roodgetinte hoofd.

Rommelmarkt

Zeven uur, ontiegelijk vroeg voor een zondag, en de wekker jaagt ons uit bed. Het is Rommelmarktdag (Dageraadplaats, Zurenborg, Antwerpen). We gaan zodadelijk kleren, DVD's, electronica en andere verzamelde objecten proberen te slijten. We hopen op een drukke dag, en we hopen uiteraard niets terug mee te hoeven nemen. Desnoods geven we het zootje gewoon mee aan wie erin geïnteresseerd is. Nip ziet het helemaal zitten en uw Vlinderman ook. Het is weer eens wat anders dan voetbal of uitslapen, maar het belooft een gezellige dag te worden. Alle lopende meters zijn immers volzet en dus zal er veel volk zijn. Nu maar hopen dat uw Vlinderman niet zoals indertijd ooit in Heist op den Berg erin slaagt al zijn winst (verkoop CD's) om te zetten in een nieuwe collectie strips (die ondertussen ook al lang weer verkocht is)...

We nemen de camera mee, zodat we één en ander kunnen documenteren. En als u op zoek mocht gaan naar ons: het is dat standje met een Nip in prachtige rode vintagejurk!

Blogarchief