Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

vrijdag 18 januari 2008

Kanker + gedicht

Hiep hiep, het is weer weekend en straks naar een receptie! Wat meer kan een mens nog willen, lekker bediend worden en oude bekenden ontmoeten bij een parelend glaasje... Samenwerken in je vrije tijd doet een mens sowieso al goed, maar als je dan wordt uitgenodigd op pakweg een receptie, dan voel je dat het ook geapprecieerd wordt. Merci, Masereelfonds.

Terwijl ik dit hier lig te typen, verschijnt er op mijn Vista-scherm dat ik door A-Squared beschermd wordt tegen 1 105 672 definities van viri en dergelijke. Het getal lijkt me zo duizelingwekkend, dat ik het gewoon niet kan vatten. Hoeveel??? Eén miljoen honderdenvijfduizend zes honderdtweeënzeventig! Slik dat maar even door. En dan zijn er nog waar ik waarschijnlijk niet tegen beschermd ben. Internet, toch zo een veilige plek op aarde...

Ben zonet langs het ziekenhuis geweest, om mijn vriend Rudy te gaan bezoeken. Ook hij had het kanker verdict te horen gekregen, maar na de operatie en revalidatie zal hij er als vanouds tegenaan kunnen op zijn site, Antwerpen. Stad en Provincie, zij het met in achtneming van een (klein) aantal aandachtspunten. Ben blij voor hem en voor zijn partner, Rita.

komedie TV

ze schudden elkaar de hand
voor de camera bevrijd
los van de naijver, de achterklap
onder de gordel na de uren
dat een ander reeds te bed

kille winterogen monsteren
de oude vijand verborgen
achter een witte rij
glimlach met een hoekje af
zo zonder de ogen erbij
met in gedachten de volgende
finale overwinningszet

de kleine man kijkt
balt de vuist die hij
zomaar in 't gelaat planten kan
van wie hij niets beladen wil
nog liever dan schijnheilig

Frans Vlinderman

Blogarchief