Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 14 december 2008

1000

Nog 43 berichten, wát gaat Vlinderman dan posten? Vertel het hem, mail het hem, bel het even door, want anders gaat ie toch gewoon zijn eigen gangetje en wie weet wat jullie dan voorgeschoteld krijgen...

Gas en electriciteit - geen luxeproducten!

Een volgend mailbericht, waar ik graag in meega, maar waarbij ik me distantieer van pvda, is het onderstaande.

"Wil je ook de btw op gas en elektriciteit omlaag naar 6 procent? Teken de petitie op www.6procent.be. Help ons aan 200.000 handtekeningen! Help Leterme wakker schudden! En stuur deze mail door naar al wie je kent.

Wist je....

> dat wij op gas en elektriciteit 21% BTW betalen?! Dat is het tarief voor luxeproducten!
> dat de online-petitie om de btw op energie te verlagen naar 6% al ondertekend is door meer dan 140.000 surfers?
> dat dit voorstel, dankzij de massale steun, op woensdag 10 december besproken is op de ministerraad?
> dat dit voorstel simpelweg AFGEKEURD is door de regering Leterme?!
> dat de regering Leterme wél 20 miljard kan vinden om de banken te redden, maar NUL, NADA, NIKS om de btw te verlagen?

STOP DEZE HOUDING VAN LETERME

Teken voor 6% btw op www.6procent.be: zeker doen! Stuur dit aub door naar iedereen die je kent! Energie is geen luxe, maar een noodzaak. Verlaag de BTW op gas en elektriciteit van 21% naar 6%. Op kosten van Electrabel, want zij maken 2,3 miljard euro winst op onze rug!

> Energie is levensnoodzakelijk. Toch betalen we in België 21% BTW op gas en elektriciteit. Dat is het tarief voor luxeproducten! Op kraantjeswater, groenten en fruit en geneesmiddelen betalen we maar 6% BTW. Waarom dan 21% voor verwarming en verlichting?

> 200 euro korting op de energiefactuur. Door een BTW-tarief van 6% op gas en elektriciteit bespaart een gezin 200 euro.

> Andere Europese landen doen het al. In Luxemburg is het BTW-tarief voor energie 6%, in Groot-Brittannië 5%. Wanneer volgt België?

> Op kosten van Electrabel! Door de BTW-verlaging krijgt de overheid minder inkomsten. Wij willen dat Electrabel en andere energiebedrijven dat geld bijpassen. Door de hoge energieprijzen maakt Electrabel woekerwinsten van 2,3 miljard euro per jaar.

Teken hier de petitie: www.6procent.be

Een initiatief van de PVDA. Voor meer informatie, reacties en meest gestelde vragen, surf naar hier."

The Big Ask


Zoals gezegd, er is nogal wat beweging in de mailbox van deze Vlinderman. Een deel daarvan stroomt door. Zoals onderstaande (ga je zien dat het waarschijnlijk bovenstaande of zo geworden is...)

"We hebben een sterke klimaatwet nodig, België is één van de slechtste leerlingen van de klas, en het blijft bij loze beloften en halfbakken maatregelen. In het Verenigd Koninkrijk is er ondertussen een klimaatwet gestemd. Help ons om dat ook hier voor elkaar te krijgen.

Op 10 augustus namen in Oostende meer dan 6.000 mensen deel aan de opname van de Big Ask-videoclip, een unieke prestatie die geheel door vrijwilligers werd neergezet (Nic Balthazar als regisseur, hele filmploeg, productiehuizen, de componisten Alex Callier en Cédric Murrath van Hooverphonic, voorbereiding, figuranten, …) Nu is het moment gekomen om het resultaat de wereld in te sturen en te delen met iedereen!

Bekijk dus de videoclip op www.thebigask.be en na het bekijken van de clip: doe iets, ACT NOW! Druk onze politici met de neus op de feiten, stuur de clip door naar je vrienden, familie, kennissen en collega 's.

Teken de video-petitie en vraag hen om hetzelfde te doen. Roep zo luid je maar kan, schreeuw het uit op de trein, op het werk en midden in 't straat: ACT THE F*CK NOW!!!

Deze campagne loopt ondertussen in niet minder dan 17 landen. En de sneeuwbal rolt, met uw hulp, door … De tijd voor praten is voorbij, het is tijd voor verandering!
Meer info op: www.thebigask.be"

zondagblogje

Vlinderman had vandaag een vergadering gepland met De Muzevalgroep, maar die gaat niet door. En dus is er ruimte om wat verder in te pakken. Net enkele doosjes in elkaar gevouwen, nu nog wat tape erover en inpakken. En dat is gelijk het programma voor de rest van deze week. Non-stop. Behalve tijdens mijn nodige pauzeverblijfjes hier op mijn blog. De mailbox blijft zich trouwens gestaag vullen, dus er komen ook heel wat oproepen en boodschapjes op jullie af. Voel je vrij er al dan niet aan deel te nemen.

We kregen hier trouwens net de boodschap dat er weer wat delen zullen verkocht worden van het gebouw waarin we wonen én dat ze daarom morgen komen filmen. Leuke mededeling, had ze liever in de vorm gekregen van 'we gaan weer de verkooptoer op, is het goed dat we morgen komen filmen?' Soit, het is hier een zootje met al die dozen, dus laat ze maar komen filmen, het zullen mooie plaatjes worden. En of we er ons bed voor zullen uitkomen? We zullen wel zien. En laten filmen, ha.

Blogarchief