Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 17 september 2008

Aankondiging: Zuiderzinnen 2008


Zuiderzinnen 2008, editie 9 alweer, komt er dit weekend aan! Als u nog niet uitgeput bent door het feest op Den Dam Davert (zie eerdere blog gisteren), dan bent u welkom van 12u tot 20u in Antwerpen Zuid, waar op Gedichtendag na (elke laatste donderdag van januari) de grootst mogelijke eer aan het woord wordt geschonken van het hele jaar. Meer info? Klik op de affiche.


Net zoals vorig jaar, is ook uw Vlinderman weer van de partij, maar ditmaal niet op het Lambermontplein (stiekem daarvan een foto'ke hieronder & ertussen gewurmd)

maar wel met de collegae van Pipelines vzw en een enkele gastdichter in praatcafé Chatleroi, vlakbij het Museum van Schone Kunsten. Vanaf 15u al dan niet te bewonderen, maar zeker en vast te aanhoren ;-)


Nummer 17 is waar Chatleroi is en waar wij aanstaande zondag dus ook zullen zijn.

effie uitblazen

Weinig toe te voegen deze avond. De werkdag zit er op, nog één te gaan en dan kunnen we ons voorbereiden op wat een bruisend weekend lijkt te worden, vol plezier, muziek, poëzie en hopelijk ook een stevige streep zon. En hoewel Nip er een beetje verkouden bij loopt dezer dagen en vol snot het park afschuimt met onze gesitte dog Juul, kijkt ook zij er naar uit. Niet moeilijk, eens ergens je zinnen kunnen zonder mee den boel te moeten organiseren, dat is ook al eens iets, nietwaar? Allez, niet mee organiseren, dat is uiteraard weer een groot woord, vermits ik altijd wel iets om handen wil hebben (ook al zijn die dan bijlange nog niet verlost van een vorige opdracht), maar de dag zelf kan ik gewoon medewerker zijn en Nip half om half ook. Gesjellie, zoals ze dat boven de Moerdijk al eens plachten uit te brengen.

Over de voorbije dagen wil ik nog even kwijt dat er toch wat (absurde) humor in het ware leven te rapen valt. Zo was er dat verhaal van die dierenarts die her en der wat dure apparatuur had gestolen. De man gaat door het leven met de naam Stelemans - what's in a name??? Of wat dacht je van het bericht dat Antje De Boeck, één van onze glorieactrices, die nog aan de zijde van dat ander Vlaams Icoon, Jan Decleir, schitterde in de film 'Daens van X aantal jaren geleden? Die mag van de RVA achter het loket plaatsnemen van de vestiaire voor de toneelproductie van... Daens. Ironie o ironie. Of is er wat anders aan de hand? Het blijven faits divers, maar wel eentje om eens stevig om te glimlachen. Of was het nu grimlachen?

Allez, ik hou het hier weer voor bekeken, moet nog een rommelkwartiertje houden van mijn bevallige (snotvallige dezer dagen) en dan ga ik me nog wat ontspannen, Miss Jackie T mauwend door het kot, voeten voor me uit gegooid en verstand even op nul voor de beeldbuis. ZZZZZzzzzèèèeeeeeeèèèènnnnnnnnNNNNN!!!! (zoals dat soms zo zangerig door mijn bureelgangen kan weerklinken vanuit de boekhoudkundige cel...)

Blogarchief