Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 26 augustus 2009

Vlinderpret in de sauna

Sauna'tje gedaan vandaag. Van iets over half twaalf tot iets over half zes bevonden Nip en hare Vlindervent zich in hun volle glorie in familiesauna Jona in Herselt (een gat in de Kempen, maar wel een gat met een vast adresje voor deze twee genieters). Bedoeling van zo'n saunabezoekje is voor ons altijd ontspannen. De gsm gaat in de kast (anders is die alvast voor Bibi bijna verkleefd met zijn personages), het verstand op nul, de kleren uit en voor de rest is het puur genieten.

Wat we echter al jaren blijven fout doen, dat is feilloos daarnaartoe rijden. Elke rit opnieuw vergist uw chauffeur zich en neemt hij bij de splitsing van de E313 en de E34 de verkeerde E. Waardoor hij met zijn eega 34 km - kan het nog symbolischer? - moet omrijden. Vandaag was het niet anders. Vlak daarvoor nog een akkefietje met de één of andere trucker meegemaakt, waardoor Vlinderman toch even zijn middelvinger heeft opgestoken door het daartoe geopende dakraam. Bij het oprijden van de E313 bevonden we ons op het middenrijvak. De bewuste vrachtwagenchauffeur kwam te snel aangereden tot ongeveer een metertje achter ons, terwijl we tegen 100 km/u netjes in het spoor hingen van onze voorganger en rechts en links van ons er geen uitwijkmogelijkheid was. Begon die trucker daar op dat metertje achter onze Vlindermobiel ook nog eens stevig te flikkeren met zijn grootlichten. Ik kan toch moeilijk met mijn wagen over mijn voorganger springen, eh? Anyhow, he got the finger en ik voel er me niet te beroerd bij.

Terug naar de sauna. Bij het binnenrijden - dan uiteindelijk toch - van het gehucht Herselt kregen we het volgende bord voor onze kiezen: 'Geen doorgaand verkeer in het centrum van Herselt, omleiding volgen'. Dachten we nog op tijd te zijn voor ons gratis ontbijt, zou die omleiding ons dan toch nog parten spelen... Eén en ander viel gelukkig nog mee, zodat we dan toch nog konden aanschuiven voor een heerlijke portie gebakken eieren, spek en worst. En verder: we zijn nu vooral ontspannen :-)))= En zacht, ge moest dat velleke van ons hier eens komen voelen...

Blogarchief