Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 19 februari 2007

Afscheid Clijsters, blogstrijd, columns + gedicht


Het is alweer maandag, de voorlaatste van februari. De zaken lopen goed op de blog. Er valt altijd wel wat te vertellen, er is ook zoveel te lezen elders op het web, er is een nieuw blogstrijdgedicht van Philip Meersman, ... Volgende week ga ik opnieuw aan de slag, na bijna een jaar niet meer op de werkvloer gestaan te hebben. Het zal varen. Het zal ook zo zijn gevolgen hebben voor mijn webactiviteiten. Gisteren met Nip erover gebabbeld. Om het in corporatieve termen te zeggen: ik zal moeten terugplooien op mijn kernactiviteiten. Een keuze maken uit sites die ik verder zal volgen, een tijdslimiet installeren, afscheid nemen van een aantal sites. Het wordt niet gemakkelijk, want ik ben eraan verslingerd geraakt.

Langs de andere kant kan ik me dan eens gaan bezighouden met het toepassen van de tonnen feedback die ik ondertussen op de diverse sites op mijn gedichten heb verzameld. En die geplande vergelijkende 'studie' over de verhalen- en gedichtensites die ik een tijdje gevolgd heb, kan er dan ook eens rustigweg van komen. Daar hoef ik niet voor online te gaan...

Nu, het leven is meer dan dichten en internet alleen, er is zoveel waar ik me in kan uitleven. We zien wel. Als Kim afscheid kan nemen, dan ik ook.

De deur dicht (Foto © Frans Vlinderman)

ajuus

naakt het podium
waar de stralen zon
dwarrelstof gevangen houdt
in de stilte van de leegte
na het allerlaatste applaus
bet zij haar glanzende ogen
met de mooiste herinnering

ergens verder wenkt de weg
een groene laan vol rust
met bankjes langs de randen
waar gedempte stemmen vragen
nog even halt te houden
voor een keuveltje en
een pauze onderweg

nog een laatste blik
achterom en voorwaarts
verdwijnt ze uit het zicht

© Frans Vlinderman

Nog even mededeling van algemeen nut: we zijn alweer aan een nieuwe blogstrijd begonnen. Wil je met jouw gedicht kans maken een week lang in de kijker te staan op de blog van Nip of mezelf, dan kan je dus insturen bij OFWEL Nip op nip_luyben@yahoo.com OFWEL mij op frans_vlinderman@vlinderman.be . En mensen, het tweede luik mag ook niet vergeten worden, namelijk het stemmen op wie van ons beiden dan de beste keuze heeft gemaakt, ook een wekelijks terugkerend item. Klik HIEROP om te gaan stemmen (eventueel eerst snel even registreren, dat duurt allemaal niet lang).

Een tweede mededeling: Hans Schoevers, mijn Nederlands-Friese collega-schrijver en vaste columnist heeft een nieuwe bijdrage geleverd, De Dassewippers, misschien kan je daar ook even langslopen...

Frans V.

Blogarchief