Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 17 maart 2008

Antwerpse actua + wedstrijd + gedicht

Dit weekend heb ik de krant niet gehaald en dus sta ik een beetje achter met de (Antwerpse) actua. Niet dat er veel nieuws zou te melden zijn, dezelfde shit blijft ons zowat elke dag achtervolgen op een poëtische uitzondering na, maar ik voel me alsof ik een dagje vakantie achter de rug heb, terwijl het gewoon zondag was... Nu ja, niet veel aan te doen. En trouwens, ondertussen zit de maandag er ook alweer zo goed als op, dus nog effie vier dagen doortrekken en het is alweer weekend. Zeg nu nog eens dat ik geen optimistisch bloed door de aderen zou stromen hebben ;-)

Vanavond is trouwens best een spannende avond. Bibi dingt immers na 8 weken wedstrijd mee in de finale voor het predikaat beste strijddichter op Gedichtenfreaks, waar er een heuse Piramidestrijd woedt (en ja, dat is technisch bekeken tot vier maal strijd in één zin). Medefinalist Artifex legt me in ieder geval het vuur aan de schenen. Ben benieuwd naar het juryrapport ook, want daar haal je altijd wel weer wat anders uit dan het spiegeltje-spiegeltje-aan-de-wand-gedoe.

Nip heeft zojuist heerlijke Chili Con Carne gemaakt. Totaal doof, stom en blind voor de mogelijke gevolgen daarvan, bewijst ze nogmaals dat er wel degelijk een verdomde driesterrenkok in haar verborgen zit. Waarschijnlijk verschijnt dat later op de week nog op haar en Britt's kookblog, dus kunnen jullie altijd daar eens een kijkje gaan nemen naar hoe en waarmee je hetzelfde kan (laten) bereiden. Enige tip: easy on the Chilipowder...

ongezegd

ik heb het je niet meer
verteld, hoe kon ik ook
praten zonder oren
loze woorden lozen
doet elke schipper al genoeg
bij de kleinste storm op zee

dat het maar een droom
waarin jij meespeelde
voor interpretatie vatbaar
misbegrepen ook, jij wist het
voordat ik het schedeldik
glashelder voor ons had

het is hier maar kil
vandaag mis ik de hitte
van een fel gebekt verwijt
dus schrijf ik het maar
om het niet te vergeten
nu het eindelijk daar

Frans V.

Blogarchief