Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 30 april 2009

1 mei - feestjeuh


Morgen is het 1 mei en behalve dat het dan Feest van de Arbeid is (Antwerpen zal dan traditiegetrouw weer rood kleuren van alle 'socialisten' die zich nog eens op de straten willen manifesteren, ook al valt er momenteel niet veel te vieren), onthoud ik persoonlijk dat ik niet moet werken. Heerlijk, een dagje vrij, en dan wil ik gillend naar de winkel, om te kopen wat ik anders niet kan kopen omdat ik zou moeten werken. En dan komt de aap uit de mouw: er is geen ene winkel open, behalve de nachtwinkel, en die heb ik niet nodig voor wat ik wil. Dus ben ik verplicht een dag niets te doen, rond te lummelen, orde op wanordelijke zaken te stellen, maar dat wil ik dan weer liever in mijn vrije tijd doen, als ik er zelf voor kies.

Vlinderman in den Gouwen Ouwen Tijd

Het lijkt erop dat ik niet echt blij ben met die eerste meidag, maar niets is minder waar. Morgen kan ik immers lekker uitslapen zonder mij schuldig te voelen. Gewoon blijven liggen, verstand nog in rust, en me verder niet te veel aantrekken van wat er toch niet in de kranten kan verschijnen, vermits er toch geen krant van komt. En dat brengt me wel ergens waar ik af en toe moet zijn: bij De Rust. Even niet bezig zijn met wat dan ook, weten dat de zaken hun beloop wel zullen kennen en dat de wereld gewoon verder zal gaan met wat die al millenia lang zo doet: ronddraaien. Griep of geen griep, recessie of andere si of la, moi pas vu demain, ik zal pitten.

En nu ga ik eens kijken naar wat er daar allemaal aan het handje is in Nederland, met afgelaste festiviteiten ter ere van Koninginnendag en zo. Ik hoor immers van dramagehalte en zo en daar wil ik toch wel het fijne van weten. Aftoetsen aan wat andere drama's heten te zijn.

Blogarchief