Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 21 april 2007

Masereelhuis + optreden + gedicht


Eindelijk nog eens hier. Het is al een paar dagen geleden, ik voelde het knagen. Maar dat komt ervan als je wil werken, leren en dan ook nog eens een stevige hobby-invulling hebt. Zoals het er een goede maand geleden naar uitzag dat ik heel wat meer oningevulde vrijetijd zou hebben, is dat huidig helemaal het tegenovergestelde. Dat betekent dus ook dat ik niet meer zoveel tijd voor mijn blog heb. Dus af en toe een gaatje in de berichtgeving zal al wel eens meer voorvallen. Maar ik blijf eraan werken om toch dagelijks even mijn reflectiemoment te hebben.


Herman J. Claeys, Erwin Antistresspoweet, Marion, Nip (Foto © Frans V.)

Gisteren was ik samen met Herman J. Claeys, Erwin De Antistresspoweet en zijn vriendin Marion en mijn vriendin afgereisd naar Sint-Niklaas, om er in het Masereelhuis voor te dragen op de Zestiende Nacht Van De Boze Dichters. Leuke sfeer, leuk café, bevlogen dichters en lekkere boterhammen met kaas en mosterd, meer hoef ik niet mee te geven om te zeggen dat het een bijzonder leuke avond was. Er is zelfs een gedicht ontstaan.

Nip & Frans V. (Foto © Frans V.)

ter sprake

er zou sprake kunnen zijn
van wat te horen valt
de oren voorlangs binnendringt
en daar langzaam zingt
van ochtendpreek tot avondlied
geen mens die zulks verbiedt

er zou sprake kunnen zijn
van wat verzwegen wordt
de oren ongeteisterd rusten laat
en ergens elders zielen wint
van prille ochtend tot noeste avond
geen mens die zulks gebiedt

er zou sprake kunnen zijn
van doodgewoon wat sprake
al dan niet terzake

© Frans V.

Net in mijn mailbox nog een uitnodiging gevonden van de Spinyopaat om op 21 juli 2007 aan te treden in het podiumcafé 'A Mi Manera' (My Way) gesitueerd in de Brouwersvliet nr 12 in Antwerpen. Die sla ik dus niet af, hé ;)

Blogarchief