Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

vrijdag 20 juni 2008

plannen, plannen, plannen

Na een drukke week staat Vlinderman voor een al even druk weekend. Morgen gaan hij en Nip samen met de immer fantastische Schone Moeder Lenie naar de Kunstacademie van Hoboken kijken of er wat tussen zit dat de moeite waard is. Nip checkt de afdeling Tekenen, SM Lenie Keramiek en Bibi Schilderen. Het is alsof we tijd teveel hebben, maar toch, een beetje gestructureerde vrijetijdsbeoefening, dat moet toch kunnen, niet? Als de verhouding tussen prijs, lesuren en kwaliteit goed zitten, dan denk ik dat er een paar nieuwe inschrijvers zullen zijn in september 2008. Al moeten we alles met een zekere gereserveerdheid benaderen, vermits het over een meerjarige opleiding gaat op een degelijk niveau.

Daarna gaan we nog een lekker hapje verbijten bij SM Lenie en keren we terug naar 't Stad, waar heel zeker wat te beleven valt tijdens Nacht van de Censuur. Het fenomeen van de laatste maanden, waarbij 'de goeie ouwe' censuur stilaan terug de kop opsteekt (vooral vanuit tsjevenhoek), boeit me wel. En misschien kan ik dan nog eens Vitalski aan het woord horen, de Nachtburgemeester van Antwerpen, die het allemaal nog recent aan den lijve heeft mogen ervaren, je ding niet mogen doen omdat er een paar 'karaktergestoorden' het nodig vinden de vrije meningsuiting en belangrijker/erger nog, de vrije artistieke uiting, aan banden te moeten leggen. Het roept teveel huiveringen op, angst ook dat iemand mij ooit de mond zou kunnen en mogen snoeren onder het mom van wat voor godvergeten politieke correctheid dan ook. En dat in het licht van onze huidige politieke voorbeelden.

Zondag is het voor iedereen aangeraden zich naar De Dageraadplaats te begeven. Vlinderman en Nip gaan dan immers samen met SM Lenie wat spulletjes aanbieden op de rommelmarkt daar. We beloven een paar leuke dingetjes, en sommige ervan zelfs niet zo heel oud, maar gewoon, overbodig voor ons. Wat we zeker niet zullen aanbieden, dat is Miss Jackie T. Die is ons nog te lief, geraken we ook niet op uit gekeken.

Voor we het zullen weten, zal het dus zondagavond zijn, klaarmaken voor een nieuwe werkweek, waarschijnlijk even hectisch als de laatste weken (zou ik maanden durven typen?) maar dat is goed, zo vervelen we ons niet...

Blogarchief