Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 9 juli 2007

Gazettenklap + gedicht

Zo af en toe bijna dagelijks lees ik in de krant wat bij. En dan kom je toch schrijnende toestanden tegen. Neem nu het Belgisch kampioenschap touwtrekken. Nog tot middernacht 10 juli (morgen dus) staat het open in te schrijven met je ploeg om Belgisch kampioen te worden in deze bijzondere discipline. Heel wat anders dan boomstammetjes gooien of vier dagen non-stop jezelf laten opsluiten in een café met enkele vriendjes en vriendinnetjes en een stuk of wat BB-camera's. Eén van dé Belgische bodemeigen activiteiten dreigt dit jaar niet door te zullen kunnen gaan wegens... te weinig inschrijvingen! Stel je voor, en dat terwijl het aantal ingeschreven leden niet verminderd, maar zelfs vermeerderd is. Moet wel Belgisch zijn, deze onlogica valt niet anders te beschrijven. Affin, allen wat vrienden bijeen zoeken, beetje oefenen in de grootste tuin en dan snel inschrijven op hun site.

Ben je niet zo ruw van nature en wil je het liever wat gezelliger houden, dan kan je eens gaan kijken op deze blog. Vlaanderen in de prijzen met een Gents koppel in verwachting van maar liefst twee identieke tweelingen. En nu maar hopen dat die niet in een eigen taaltje beginnen te brabbelen...

En tot slot nog een gedicht - het is ook al zo lang geleden - voor de reislustigen onder ons.

uit het hart

hun tempel in goud
temidden het bruin der bergen
schittering onder loden zon
op haar lokroep tot over de horizon
miljoenen uit hun schulp

ter openbaring hunner wereld
haar ingewanden opengesteld
consumering binnen haar muren
het hoogste goed der net gehuwden
met menig zaad geplengd
voor ‘t eerst op koud plavuis
onder 't oog van niets gezien

't is daar nabij Medina schoon
dat ik haar voor 't laatst ontwaard
mijn blanke hart heb nagelaten
zomaar open voor 't religieus genot

© Frans Vlinderman

Virusnieuws


Vandaag opgevangen nieuwtje:

(bron: klik op afbeelding)

De computerwereld vreest een nieuw virus dat onder meer alle mp3-bestanden op uw pc onklaar maakt. Wie besmet is, weet dat onmiddellijk, want het virus lacht zijn slachtoffers luidop uit (als de luidsprekers tenminste aan staan):

'U bent besmet en uw systeembestanden zijn uitgewist. Sorry en nog een prettige dag,' zegt het in het Engels terwijl het zijn vernielende werk doet. Specialisten gaven het virus de naam BotVoiceA. Het raakt de computer binnen als een Trojaans paard, in een andere verpakking, zoals bijvoorbeeld een attachment bij een e-mail. BotVoiceA zou zich niet automatisch verspreiden, het wordt enkel bewust doorgegeven.

Doe dus zo maar niet Uw mail open, maar kijk echt of het:

1. geen spam is.
2. van geen oude bekende is, die met U nog een eitje te pellen heeft.

Hopelijk brengen we nu niemand op gedachten ;) In ieder geval, kijk vooral goed uit je doppen bij elke (onverwachte) e-mail met bijlage, vooral als je een mp3-verzamelaar bent. Voor je het weet, kan je weer alle files uit je back-up, die je uiteraard trouw elke dag gemaakt hebt, terugzetten naar je vaste schijf, die de drie jaar dat ie al meegaat, nog steeds niet vervangen is...

Met dank aan het forum van Antwerpse Gilde.

Blogarchief