Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 22 juli 2009

Captain Trip off to Gent

Spannend spannend spannend, er is griep gesignaleerd op de werkvloer van Bibi. Zou het de beruchte Mexicaanse variant kunnen zijn? Zou het? Volgens de dokter van betrokken collega - en ik hoop dat ze snel herstelt - zou die in ieder geval rondwaren in de Koekenstad. Komt daar gelijk een volgende vraag bij me op: "Zou ik er ook een veeg van uit de aangebrande pan krijgen?" De tijd zal raad brengen, misschien samen met de nodige misselijke buien en spierpijnen en gesnotter om u tegen te zeggen, zodat mijn halve trouwzool zich liefdevol over mij zal moeten ontfermen - iedereen weet hoe zieke mannen zijn, nietwaar?

Voorlopig voelt Vlinderman zich echter nog zo gezond als een pasgeboren visje in het properste water dat u zich maar voor de geest kan halen. En we hopen dat het zo blijft, want Bibi mag morgen powetisch serveren op de Gentse Feesten, zoals ik hier gisteren onder andere al aangekondigd heb. En dan wil ik mijn stem bij me hebben, naast mijn teksten, want zonder wordt het maar een mager beestje, ik ken immers maar één haiku uit het blote hoofd... We zullen in ieder genieten van elk moment van besef daar in Gent en weten dat het een eer is dat De Muzeval ook daar mag dichtklappen voor wie er zich ook maar in wil gooien.

De verwachtingen zijn hier ietwat groter dan normaal, maar ik wil er gelijk aan toevoegen dat Bibi ook naar die andere actes de présence altijd toeleeft met de nodige gezonde dosis verlangen om het goed te doen, om beluisterd te worden. En verder ga ik jullie met rust laten, we hebben er nu genoeg reclame rond gemaakt, de rest ligt nu in de handen van het al dan niet even talrijk als enthousiast op te dagen publiek. Mijn selectie is in ieder geval al gemaakt, ik hoop dat het mag smaken, morgen.

Blogarchief