Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 22 februari 2009

De Muzeval - Didi de ParisWe kunnen er maar beter op tijd bij zijn, dus hieronder de aankondiging van Didi de Paris als volgende gastdichter op onze maandelijkse Muzeval.

Didi de Paris, “de galeiboef van ’t kofschip”De optredens van de Leuvense auteur Didi de Paris hebben doorgaans een uitgesproken performance-karakter. Hij is autodidact en werkt als huisman. Tijdens de punkperiode was hij actief als performer en begon hij in nauwe samenhang daarmee ook te schrijven.

Didi de Paris debuteerde in 1985 met de novelle Het lieve leven. Meer aandacht kwam er vanaf zijn tweede boek, Maladie d'amour, (ro, In de Knipscheer, 1987): een 'therapeutische' roman over problemen met relaties, werksituaties en (geestelijke) gezondheid. Verder: Hors d'‘uvre (roman, In de Knipscheer, 1989); Voyeur (verhalen, In de Knipscheer, 1996). Kenmerkend voor zijn werk zijn de fragmentarische tot chaotische opbouw, de cynische tot absurdistische toonzetting en de barokke, associatieve stijl.

Didi de Paris werkt mee aan Gonzo Circus, tijdschrift voor actuele en subculturele kunst en muziek, en aan het literaire tijdschrift De Brakke Hond. Als belijder van het anders-globalisme, d.w.z. als voorstander van een globalisering van onderop, werkte hij mee aan de essay-bloemlezingen Ya Basta! (Academia Pres 2002) en Esperenza! (ibidem 2003).


Hij was reeds gastdichter van de 52ste Muzeval in mei 2001 en van de 78ste Muzeval in mei 2005.


Perstekst opgesteld door: Herman J. Claeys.


na het huwelijksfeest


Een gedicht, tot meer is Vlinderman vandaag niet in staat na een explosief huwelijksfeestje gisteren. Het is niet dat ie in tot niets meer in staat is, maar tot veel meer, dat zou de waarheid geweld aandoen. Bibi heeft 'm gisteren 'geraakt' zoals ie dat in zijn verleden zo vaak heeft gedaan, voor hij getrouwd en bezonnen zich bekeerde tot het meer gematigde. Een zwaar hoofd, lome ledematen en andere zombietoestanden zijn nu zijn deel en dus houdt ie het rustig vandaag.

Nip voor een Franse Alfa - rustig?

Uit de jaardoos, een stukje liefdesmijmering, gewoon om je aan op te trekken, zondags werk, quoi ;-)

meer van hetzelfde

uit één cel gegroeid kan je
mij maar moeilijk verwijten
niet te zijn geëvolueerd
door de lange jaren heen
dat jij op mij gewacht

geen groeihormoon, mijn lief
dan wel pap ervan, zoveel
als een man maar lusten kan
om hier en nu zo voor jou
dit toonbeeld van testosteron
zilvergrijs en lichtjes kalend
nog meer dan jij ooit op zou kunnen

dus verzoek ik jou ten zeerste
al jouw vragen te laten varen
samen met die vooroordelen
alsof jij een heel andere weg
dan die van elk moment
wat meer van toch genoeg
om eeuwig toe te komen

Frans V.

Blogarchief