Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

vrijdag 28 november 2008

Aankondiging: Die Schöpfung - J. Haydn - Doel

Vlinderman treft regelmatig wat aan in zijn mailbox, dat hij graag aan het publiek in blogland voorlegt. Bij deze nog eens een geëngageerde bijdrage voor het Dorpje Doel!


Beste,

U weet waarschijnlijk dat het kleine dorpje Doel, zo mooi en rustig gelegen aan de Scheldeboorden , dreigt te verdwijnen. Het eens zo lieflijk 17e eeuws dorpje valt alle dagen ten prooi aan - georchestreerde - verkrotting, vandalisme en sloop. De inwoners doen er alles aan om, tenminste, de verdiende “waardigheid“ en de “schoonheid” van Doel in ere te herstellen en te beklemtonen en te laten herleven.

Daarom, na het enorme succes van vorig jaar, richt vzw Koma-ar Educatief, samen met “De Orde van Het Pilorijn” Beveren en vzw Calcant, opnieuw een klassiek concert in, in de pas gerestaureerde barokkerk “O.L.Vrouw Ten-Hemel-Opgenomen“ te Doel. Dit op vrijdag, 5 december ek. te 20u00.

Op het programma staat - het nu zo - symbolische "Die Schöpfung” van J. Haydn, "Und es ward Licht”, in een integrale uitvoering.

Kunt U er niet bij zijn, maar U wil ons moreel ondersteunen, surf dan naar www.kunstdoel.net en onderteken de petitie om Doel te behouden.

Mogen wij U ook nog vragen deze info door te spelen aan mogelijke geïnteresseerden uit uw familie- en vriendenkring? Met al onze dank.

Vriendelijke groeten,

Frie Lauwers
Doel

Wenst U ons financiëel een duwtje in de rug te geven ?
Dit kan op onderstaande bankrekening, met vermelding 'concert'.
Heeft U flyers of affiches nodig ? Contacteer ons gerust.

Osystraat 39, bus 1
2060 Antwerpen

Adres vorming : Scheldemolenstraat 49, 9130 Doel


Tel / Fax : +32 (0) 3 231 07 02
Gsm : 0495 16 64 75
Bank : 001-2972381-86
Ondernemingsnr. : 459 251 745

www.koma-ar.be
E-Mail: komaar.educatief@scarlet.be


Mutualiteiten, een kopzorg!

Er staat een weekend voor de deur, maar voor we daaraan beginnen ga ik nog even binnenspringen bij de vrienden van de mutualiteit. Als je immers al pakweg iets meer dan drie maanden gehuwd bent en de overdracht van vrouwliefs dossier van de ene naar de andere nog steeds niet afgerond is, dan mag je wel eens van je oren gaan maken. Mocht ik op mijn eigen werkplek op die manier te werk gaan (wat doe je anders op een werkplek?), dan denk ik dat het liedje rap uitgezongen zou zijn.

Daarna rijden we even naar Bergen-Op-Zoom, bezoekje afleggen bij Britt en Yoerie met onze trouwalbum. Dan schieten er nog drie over die we te pakken moeten krijgen, waarvan er één nog in Zweden zit tot ongeveer juni 2009, een andere zowat om de hoek bij ons en de derde in Duffel. Jaja, er wordt wat afgezeuld met het album, maar Zweden, nou, neuh, dat is ons wat te ver.

Zonet het voorstel van een bibliotheek gekregen om wat met onze Muzevalgroep te komen doen rond poëzie in het kader van Gedichtendag op 29 januari. Daar is een zekere SM Lenie bij betrokken (dag dag, SM Lenie) en als Frank De Vos dit leest, dan weet hij alvast wel hoe laat het is... Vlinderman houdt u verder op de hoogte van de stand van zaken via dit blog. Ik kan alvast meegeven dat er ook in Antwerpen die donderdagavond opnieuw een gedichtenestafette zal zijn in Den Hopsack, naar jaarlijkse traditie georganiseerd door De Muzeval. Schrijf maar alvast op in die agenda. Nog geen agenda gekocht? Rep je dan maar naar de winkel, de AVA-Papierwaren of gewoon naar de krantenwinkel om je hoek...

Blogarchief