Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 19 juli 2007

Wedstrijd

De GSK (de Gelderse Schrijvers Kring) organiseert in samenwerking met Uitgeverij Kontrast de schrijfwedstrijd:

Het geheim van de reiziger 2007
Buiten je eigen grenzen treden

Publieksprijs proza en Publieksprijs poëzie GSK Gemeente Rheden - beide categorieën - € 150,00 prijzengeld.

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50. De niet eerder gepubliceerde verhalen (max. 1000 woorden) of gedichten (max. 3, max. 30 regels per gedicht) moeten vóór 10 september 2007 gestuurd worden naar: gsk2007@uitgeverijkontrast.nl (of op diskette + afdruk naar: Uitgeverij Kontrast, Reuvensweg 17, 6861 XH Oosterbeek) onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Voor meer informatie: info@uitgeverijkontrast.nl of bij de Gelderse Schrijvers Kring GSK telefoon 026-3635191, e-mail: ernalind@xs4all.nl of deze website.

- Van de beste inzendingen wordt door de jury een bundel samengesteld.
- Elke deelnemer ontvangt de bundel en heeft vrije toegang tot de literaire avond (3 november 2007 in Velp).
- Geplaatste auteurs mogen extra exemplaren met korting bestellen.
- De jury zal een aantal auteurs nomineren voor de publieksprijzen.
- Bij de bevestiging van uw inzending ontvangt u bericht over de wijze van betaling.
- Indien u binnen enkele dagen geen bevestiging ontvangt, is uw inzending niet ontvangen.

AANVULLENDE REGELS

  • toegezonden verhalen kunnen niet worden geretourneerd
  • één inzending blijft: 1 verhaal (max. 1000 woorden) OF 3 gedichten
  • dezelfde auteur mag nog maximaal één inzending doen, (1 verhaal of 3 gedichten) maar wel moet dan ook 2 x inschrijfgeld worden betaald
  • over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd met de uitgeverij of met de jury
  • over auteursrechten: de auteur blijft volledig in het bezit van de auteursrechten van het ingezonden en/of geplaatste werk. In de bundel zal dat door middel van het copyrightteken worden aangegeven. Door deelname aan de wedstrijd geeft de auteur uitsluitend en eenmalig de licentie voor de publicatie die naar aanleiding van de wedstrijd ontstaat. Het winnende verhaal en gedicht mogen in het kader van de wedstrijdpublicatie op de website van Uitgeverij Kontrast worden geplaatst. Verdere publicatie van het ingezonden en/of geplaatste werk staat de auteur geheel vrij
  • door deelname aan de wedstrijd verklaart de inzender de volledige auteursrechten over het ingezonden werk te hebben en vrijwaart de uitgever voor claims van derden.
  • de uitgever houdt zich het recht voor om bij een groot aantal geselecteerden een proza- EN poëziebundel uit te geven. De deelnemers ontvangen dan een bundel in de categorie waarin ze hebben meegedaan
GSK
p/a Uitgeverij Kontrast
Reuvensweg 17
6861 XH Oosterbeek

Wedstrijd

Onlangs binnengelopen in de mailbox:

De gedichtenwedstrijd van UilenSpiegel vzw is volop aan de gang!

Aan het schrijftalent onder u:

De gegevens en voorwaarden over onze poëziewedstrijd kan je vinden op onze website, op onze homepage, op blz 2 van ons programma. klik eventueel gewoon hier.

Er zijn geen voorwaarden betreffende het thema van het gedicht, dus vrijheid van de creativiteit is troef! De enige voorwaarden zijn dat de spreektijd van het gedicht ongeveer 2 minuten in beslag neemt (lees dus onze voorwaarden in het programma) en dat het moet gaan om een nieuw gedicht dat niet gepubliceerd werd/wordt tot en met 13 september.

Er kan slechts 1 gedicht per persoon worden ingediend.

Afsluitingsdatum : 27 juli a.s.

Verdere gegevens vindt men in ons programma. Wenst men nog meer info, aarzel dan niet mij (onderstaande contactpersoon) te contacteren.

Met vriendelijke groeten,

Rafaël Daem
projectleider decennium UilenSpiegel vzw
www.uilenspiegel.net

Dagboekig + gedicht


Zo balen het gisteren was, zo rustig verliep vandaag de dag. Enkel de telefoon deed hardnekkig zijn best om maar niet níet te rinkelen. Dan ben je bezig met een taak, begint dat klereding sowieso te rinkelen. Om gek van te worden én om fouten te maken. Al denk ik dat het al bij al vandaag meegevallen is. Enkel toen ik na de uren nog een vrachtje diende op te halen bij de kopieerder, raakte ik nog onverwacht in de problemen. De nieuwe uitbaters van de zaak accepteerden namelijk geen betaling meer op factuur, het moest en zou boter bij de vis zijn. Als je daar dan staat met een lege portemonnee én de dwingende noodzaak je kopieën mee te nemen, dan breekt het zweet je wel uit. Gelukkig ook daar een snelle en efficiënte afwikkeling, dankzij mijn werkgevende voorzitter. Merci!

Zonet lekker gegeten, Nip was nog eens in de wok gedoken. Wát ze er nou net allemaal heeft ingegooid, je wil het niet wéten, maar het smaakte in ieder geval. Deze Vlinderman heeft dan wel (nog) geen echte keukenprinses, hij beschikt over de beste wokprinses van het land ;)

Nip en hare Frans (Foto © FV)

Zodadelijk plaats ik nog enkele aankondigingen, maar eerst zoals gewoonelijk een gedicht ter afronding. De dag is goed geweest.

wij

een opgestoken hand
van de overkant van
een opgebroken straat
zomaar onverwacht staat
de buurman te zwaaien
voor het eerst na maanden

laat de wereld maar groter
hier verkleint ze elke dag
hand over hand
per knipoog ook
of even de deur tegen
en mag er suiker bij?

tegen de kranten in
verzuring tot begroeting
getuigt het leven hier
van warmte en vooral
veel van wij

© Frans Vlinderman

Blogarchief