Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 3 september 2007

Sprekende Egels + Nip + Den Dam Davert + gedicht

Gisteren dus een avondje optreden gehad in Café Rood Wit in Berchem. Openen, het is niet altijd even gemakkelijk. Na een dichtje of drie vroeg ik dan maar aan de hardnekkige praters of het voor hen ok was dat ik verder voordroeg of dat zij liever het woord bleven nemen. Gelukkig mocht ik verder met mijn streepje poëzie - stel je voor dat ik te horen had gekregen dat ze het liever verder over de voetbal of wat dan ook wilden hebben... De rest van de avond verliep bijzonder leuk, weer veel mooie dingen gehoord. Bijgeleerd ook, en daar doe ik het altijd opnieuw voor.

Wie zin heeft in een leuke zaterdag ergens in september en niet vies is van een streepje muziek, die nodig ik graag uit naar 'Den Dam Davert' op 22 september 2007. Jongerenontmoetingscentrum 'Oase' organiseert dan voor de eerste maal een muzikaal dagje, met een hoop hapjes, drankjes en groepjes/groepen/zangers/zangeressen. Je steunt daarbij ook gelijk de werking van het JOC, wat altijd meegenomen is.


En Nip, jij bent de liefste van al de 'lieven' die zich al mochten huldigen met die naam. Ik wou het gewoon even kwijt ;) Samen met het vermoeden dat ik nogal lang op jou heb moeten wachten...

Nip

laat ze dan maar
de wereld blijft wel
verder draaien
de wind als altijd
door de bomen waaien
en jij, jij wij

het geeft niet dat
een ander zus of zo
de zon schijnt elke dag
opnieuw op dezelfde hoofden
en jij, jij wij

naai me maar dat oor
in de liefde mag alles
per ongeluk of doelbewust
zolang je maar
af en toe
met me kust
jij, wij

© Frans Vlinderman

Blogarchief