Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 16 juli 2007

Elegast + gedicht

Na de prentjes van gisteren (ik hoop dat ze je bevielen) even wat minder beeldends. Vorige week donderdag is Paul Akkermans overleden. Paul Akkermans was niet alleen een politicus en verwoed zelfstandige, met meer dan een behoorlijke staat van dienst, Paul was ook één van de oprichtende bezielers en ook wel beschermheren van Elegast vzw uit Antwerpen. En Elegast, dat is mijn werkgever, enkele korte onderbrekingen niet te na gelaten nu al meer dan 7 jaren. In die zin kan ik hem alleen maar dankbaar zijn voor de geboden kansen daar. Neem immers maar eens een dichter in dienst voor een andere jobinhoud, dan begrijp je al snel wat ik bedoel. Wat Elegast betreft, dat is een project dat ik maar al te graag verder zet, van onderuit, zeg maar. Voor jeugd en gezin, jong en oud, behoevend en misbedeeld. Uiteraard op mijn eigen manier.

Naar aanleiding van de tentoonstelling een tijd terug georganiseerd door Gierik/Het Nieuw Vlaamse Tijdschrift om hun zomernummer voor te stellen, schreef ik onderstaand gedicht. Ik ben dan wel geen multicreatiefje, ik laat me er wel graag eens door inspireren.

gedichtenschilder

zou hij een schilder zijn
dan nam hij telkens weer
het penseel ter hand om
neer te strijken wat zich afspeelt
achter die werelddronken ogen
waarmee alles geobserveerd

nu eens met lange halen
onderstrepen wat moet bekeken
dan weer met ontelbare stippen
zijn zware puntjes op de i
af en toe gewoon de spons
als het allemaal wat luchtiger
het smijten met de verf
wanneer hij het troebel zag

in de galerij die hem ontdekt
zou hij dan weer dichter zijn
bij de aard van zijn wezen
en woorden schenken bij het beeld
dat vragen opgeroepen heeft

hij is echter gewoon een dichter
dus neemt hij de pen ter hand
of een Bic, die ganzenveer steekt toch
zo onhandig uit zijn jeans

© Frans Vlinderman

Mededelingskens

Mededelingske (alweer, ik weet het): op zaterdag 21 juli treedt uw vlinderman nog eens aan op een voor mij onbekend podium (nou ja, die ene maal er niet bij geteld dat ik er bijna stond maar het afgelast werd omwille van een misverstand met de uitbater). Organisator van dienst: Spin De Swerts, de man die van Dark Gothic een poëtische belevenis maakt. Noteer dus alvast:

Zaterdag 21 juli, vanaf 20u

Spinyopaat organiseert

Free stage with free entrance


Podiumcafé A Mi Manera

Brouwersvliet 12, 2000 Antwerpen

Volledig programma: KLIK


Voor de tellers onder ons nog een klein nieuwtje: Nip en ik zijn welgeteld twee jaar, elf maanden en één dag samen aan de weg aan het timmeren. De buren vragen al enige tijd wanneer het allemaal af zal zijn, maar dan kunnen ze nog lang wachten! Voor jou, Nipje, of je me nog graag ziet?

Wijlie dus (Foto © LM)

Blogarchief