Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 18 januari 2007Op 25 januari is het opnieuw Vlaams-Nederlands gedichtendag. Laat ik het mijn tweede feestdag van het jaar noemen. Dan wordt immers over de grenzen heen de spot gericht op de poëzie. Letterlijk honderden initiatieven worden dan ontplooid om het gedicht in de kijker te plaatsen, en daarmee ook rechtstreeks in het oor. (Foto: Nip en ik op Gedichtendag 2006)

In Antwerpen zijn er ook heel wat trepleisters te bezoeken. In mijn hoedanigheid (wat een lekker woord is dat, zeg!) van kernlid van de Muzeval (elke tweede donderdag van de maand in actie te zien in 'Restaurant en drinkatrium Bazilikum, Verschansingstraat 61B, 2000 Antwerpen), wil ik hierbij de aandacht vestigen op ons eigen initiatief: de gedichtenestafette. Afwisselend draagt een aantal dichters gedurende een zevental minuten voor uit al dan niet eigen werk. Er is drank voorzien, er is muziek voorzien, ja, zelfs dans. Alles gaat door in Kunstkamers Indian Caps, Oude Beurs 4 te 2000 Antwerpen. Aftrap om 19u00, einde 23u00.

Er is echter meer: wie dat wil, kan zich ook nog opgeven om mee voor te dragen in deze estafette. Je moet dan wel snel zijn en een mail sturen naar Marc Tiefenthal op marc_tiefenthal@hotmail.com . Uiterste inschrijvingsdatum is 20 januari (jaja, overmorgen al). Wil je je poëzie dus ook eens delen met een live publiek, geef dan enkele gecontroleerde en gecoördineerde lellen op dat toetsenbord van jou...

Ah ja, het herexamen is goed verlopen. Al weet ik nog altijd niet of moeders met de taaislijmziekte onder de leden deze ziekte nu kunnen doorgeven aan hun kinderen en of dezen dan die ziekte ook zullen ontwikkelen. Hoe dat zit met split-brainiacs en hun links en rechts en wat wel en niet, nou, vergeet het maar. Ik had ze ook niet nodig om er glorieus door te zijn.


(foto: Pom en Vlinderman interactief)

de dichter van binnen


in zijn moedertaal
schrijft hij alles neer
elke waarneming
gedachten en fragmenten
die zijn geest bevolken

hij is een chronisch lijder
leider van alle letteren
die hem ter beschikking staan
ook al werd alles reeds gezegd
geschreven en soms verzwegen
wil hij nieuwe woorden geven
aan wie niet kan kijken
in zijn overgelopen hoofd

terwijl de buren gaten boren
in de andere zijde van zijn muren
blijft hij ernstig bij zichzelf
hij blijft en schrijft en blijft
bij zichzelf, hij moet nog jaren schuren
voor hij zichtbaar wordt
voor iedereen en ook
zichzelf


Groet,


Frans V.

Blogarchief