Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 31 mei 2008

Gedicht

t(e)huiskinderen

ze dartelen over het podium
kinderen als sterren vandaag
vergeten waarvandaan of nog
waarheen, vergeten waarheen
hier huist het kinderhart
vol vertrouwen en moed
dat morgen beter brengt dan
wat gisteren nog te rotten

het geluid van toeschouwers
verstomt, een kind deed wat
maatschappij niet vermocht
met onschuld in de ogen smeken
om een moment van erkenning
verkent hij zijn horizonten
in de veiligheid van een huis
bij geboorte niet het zijne

hij kijkt naar mij
ziet mij kijken naar hem
ik zie mezelf te lang geleden
net zoals die meute rondom aan
het lachen en applaudiseren slaan
en laat het geluid voorbij golven
één in het moment van vroeger en nu

mijn knipoog is oprecht
mijn tic geheel en al terecht
terwijl ik zitten blijf
terwijl ik weg wil gaan
terwijl ik onbestaan
terwijl ik niets
dan fier kan zijn
dat wij nog steeds
en helaas ook zij
nog steeds

Frans V.

Elegast-Conscience, Gastvrij Podium


Vlinderman stak zijn neus al eens buiten, waar een heerlijk zonnetje hem uitnodigde om fris gekleed naar het Tuinfeest van Elegast-Conscience te vertrekken later deze dag. Heerlijk, hoe elk jaar opnieuw diezelfde zon erin slaagt om een dag volop te schijnen over het project van kinderen, die vaak een al meer dan behoorlijke portie zwarte sneeuw achter de kiezen hebben in het leven. Zo kunnen zij ook eens genieten van wat positieve aandacht, warmte, menselijkheid. Ik ben er graag bij op zo'n dag en steek dan al even graag mijn handen mee uit de mouwen. Als u ook zo iemand bent, dan weet u wat te doen.

Met Miss Jackie T gaat het helemaal de goede richting uit. We hebben echter een a-typische kat: wanneer ze versufd en slaperig moet zijn, blijft ze koppig rondwaggelen, wanneer ze groggy moet zijn, loopt ze heen en weer te blazen, waar ze niet aan haar wondje mag likken, doet ze niet anders, en waarschijnlijk zal ze ook niet kalmer worden, want ze springt alweer alle kanten op. Soit, haar eerste kwart pilletje na operatie heeft ze toch maar mooi mee naar binnen geschrokt met haar eerste maaltje sedert donderdagavond én ze is al flink op haar bak gegaan. Bij deze aan alle kattenliefhebbers: de groetjes van Miss Jackie T.

Hebt u nog een plaatsje vrij in uw agenda volgende week woensdag, dan mag u alvast het Gastvrij Podium in Wijnegem noteren, waar Teun Deert als laatste poëtische act geprogrammeerd staat alvorens we een pauze inlassen tijdens de zomer. Het wordt een algemene repetitie voor Teun, waar we al enkele fraaie staaltjes zowel op het gebied van de poëzie als het voordragen van mochten meemaken. Een aanrader met andere woorden, vooraleer hij te bekend zal zijn om zomaar gratis te kunnen gaan beluisteren... En een Stef Miguel is ook al niet te missen, trouwens.Blogarchief