Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 25 oktober 2008

winter(d)uur

Zaterdag baaldag vandaag. Gisteren een onwaarschijnlijk leuke avond gehad, ook al moest ik werken, maar het is in combinatie met een aan Vlindermans poorten aankloppende verkoudheid waarschijnlijk een iets te overladen avond geworden. Ik zal niet zeggen in comateuze toestand te zijn geraakt, daarvoor heb ik teveel gedroomd, maar ik werd vandaag toch pas echt wakker om half twaalf en dat is behoorlijk laat. Het deed me wat denken aan de tijden dat ik als jonge snaak niet liever deed dan op zaterdag en zondag weigeren voor pakweg half de namiddag uit mijn bed te komen. Nu sta ik soms al op om acht uur waar ik me voorgenomen had te blijven uitslapen tot tien uur of zo. En dan weet ik dus dat ik een verkoudheid op komst heb. Waar ik overigens geen zin heb - wie wel trouwens?

Ik blijf dus vandaag maar gewoon binnen, beetje krant lezen, beetje rondlummelen op ons terrasje met een sigaretje, beetje poesje fotograferen, beetje Nip koesteren. De geplande filmavond (we zouden naar Loft gaan kijken) stellen we gewoon een weekje uit. Lekker in de zetel plan ik de avond te eindigen met Nip in mijn armen, die Miss Jackie T in haar armen houdt en verder niets.

Dit is niet zo een spannende bijdrage als bijvoorbeeld het verhaal over die zichzelf bevoordelende korpsbal uit Brussel of dat van die een voor pedofiele collectievorming veroordeelde lagere schooldirecteur die eerder deze week doodleuk na zijn veroordeling terug op post verscheen op zijn werk, ik weet het, maar we kunnen niet allemaal superman zijn in het onwaarschijnlijke. Toch? Trouwens, wie zin heeft in een degelijke streep lectuur, kan altijd hiero terecht.

En voor de luieriken onder ons heb ik ook nog prachtig nieuws: deze nacht gaat het winteruur opnieuw in en dus kan je een uur langer blijven plakken...

Blogarchief