Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 28 juni 2008

huwelijksvoorbereidingen


Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het is ons gelukt: de uitnodigingen zijn de deur uit! Eindelijk en nog net op tijd. De huwelijkse etiquette stelt immers dat de uitnodigingen uiterlijk zes weken op voorhand bij de mensen moeten toekomen. Als De Post nu ook een beetje wil meewerken, dan liggen ze maandag bij de mensen in de bus. Behalve voor die delegatie in Nederland. Daar hoor ik wonderlijke verhalen over tien tot veertien dagen bedelingstijd. Is dat niet ongelooflijk? Nederland, een buurland notabene, dat erin slaagt om Belgische post tot twee wéken na verzending bij de bestemmeling te krijgen??? En wij maar klagen en zagen over onze eigen De Post als de brief weer eens een dagje vertraging heeft opgelopen... Nu, het beeld in mijn hoofd van efficiënte Noorderburen heeft hierbij alvast een stevige knauw gekregen. We zullen in ieder geval eerst even afwachten hoelang het zal duren vooraleer onze post boven de Moerdijk is geraakt.

Wie deze namiddag en avond niet weet wat te doen, verwijs ik graag naar Borgerrio. Naast veel autochtone Belgen, Turken, Polen, Joden en Marokkanen, wonen er nog heel wat meer zuiderse typetjes in ons district. Eén maal per jaar komen die dan de straat op en is het één groot sambafeest op de Turnhoutsebaan. Geïnteresseerd? Dan kom je via deze LINK meer te weten over het programma. Bibi weet nog niet of hij er gaat geraken, want er moet nog een verslag afgewerkt worden tegen morgen, maar dromen mag altijd, eh. Een beetje sneller typen, woordje of zestig per minuut en dan komt dat wel in orde (beetje eigen stoef gaat er bij mij altijd wel in).

Voor de trouwe bloglezer: ik peins er over om deze zomer een rustpauze in Vlinderiaans in te lassen. Zo ergens vanaf de tweede week van augustus tot en met de derde van diezelfde maand. Even rust in de chaos hier brengen, genieten van wittebroodsdagen, beetje herbronnen, voor zover dat nodig is. Ik hou u alvast verder op de hoogte van de mogelijke planning terzake. Nu eerst nog even naar het weekverslag van Nip gaan piepen en dan toch maar dat verslag typen.

Blogarchief