Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 27 februari 2008

nalezingske

Ben net terug van de Woorddadige Woensdag. Nip is ook terug van 't Filmforum in Wijnegem, en zo zitten we beiden wat te tokkelen op onze pc. We doen dat in stilte. En dan begin ik te denken. Ben ik nu zo stil of is zij stil? Wat zou haar bezig houden? Blijkt het Deviant Art te zijn. Denk ik verder. Wat houdt mij stil, wat houdt mij bezig. Blijkt het dan weer niet zo duidelijk te zijn. Er is wat werk-ruis, er is wat willen-stoppen-met-roken-ruis, er is wat nawee van een leuke poëzie- en muziekavond, er is wat vanalles.

Alla, we gaan hier niet de zieligaard uithangen, dus laat ik het er maar bij. Tot de volgende!

(b)logiteiten + gedicht

Oervervelend zou het worden, dus zal ik het vandaag niet over het werk hebben. Dat doe ik later nog wel eens, als er meer te vertellen valt met 100% zekerheid. Nee, laat ik het hebben over de hobbybezigheden van een Vlinderman, die mailings en dergelijke verzorgt voor zijn vereniging (jaja, Bibi is een verstokte Vlaming, compleet verankerd in het sociale weefsel van enkele verenigingen). Krijg ik me daar toch een vraag binnen van iemand waarom een bepaald citaat niet gebruikt werd in een aankondiging. Hm, als er na weken poging tot contact niet gereageerd wordt en er dan uiteindelijk, na toch een afspraak, niet binnen de deadline opgeleverd wordt, dan gebeuren dergelijke zaken. C'est si simple comme dire bonjour, non?

Deze avond mag ik nog eens op een podium, dat van de Woorddadige Woensdag in De Kleine Wereld (Vlasmarkt, Antwerpen), om er enkele van mijn dichtsels ten gehore te brengen. Ook Sabine Luypaert, Bart Van Peer en Christoffel Hendrickx zullen er voordragen. Muziek krijgen we dan weer van Francesco, als dichter ook bekend onder de naam Frank De Vos (net zoals bij de belastingen). Daarom dat ik het nu wat korter houdt. Misschien dat er later op de avond nog even halt gehouden wordt hier.

wie meer geïnteresseerd is in een filmavond, kan om 20u terecht in GC 't Gasthuis in Wijnegem, waar Nip de film 'Girl with the pearl' zal inleiden. Voor ieder wat wils dus...

Hier nog een poëzietje, naar aanleiding van de onafhankelijkheidsverklaring van een alom gekende provincie in Europa.

Kosovo danst met zichzelf

belaagd door wetten, voorgeschreven
door vreemden, sprak een volk zich uit
- moegetergd -
eigen staatsbehang onder 't juk vandaan
van minderheden zonder respect
voor norm en waarde, altijd
bereid tot spelende kinderen
op brakke bruggen vermoorden

honderd landen gezocht of meer
positief antwoord op dit verhaal
dat al jaren groeide uit de vraag
of er dan eerst moet uitgeroeid
vooraleer geallieerden in actie
op verwoeste voedselvelden

in België volgt een andere provincie
het hele gebeuren op oorlogsvoet
- moegestreden -
zou het dan toch dat
grenzen gesloten kunnen van
Waas- en Meetjesland tot stille Kempen
tussen Pajottenland en kaasboerderij
eigen staat eerst in staat
tot wereldwijd bestaan?

Frans V.

Blogarchief