Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 19 november 2008

Piraterij is een Misdrijf (ja BAF, ja BREIN)


Ook gelezen/vernomen/gezien? Een stel piraten - ze bestaan dus nog wel degelijk, maar dragen niet echt van die bandana's en andere papegaaien - heeft een recordbootje gepikt, met zomaar eventjes twee miljoen vaten olie aan boord. Het bootje is groter dan drie vliegdekschepen en zal waarschijnlijk ergens naar één van de vluchthavens van de piraten gevaren worden. Hoe dat ding eender welke haven binnen zou moeten kunnen, blijft me een raadsel, maar bon. Daar gaat het mij niet om.

Bron foto: KLIK

Waar het mij wél om gaat is het volgende: die bende piraten, die al jaren actief zijn trouwens en waarvan geweten is waar ze haar toevlucht zoekt met haar buit (de schepen dus), kan maar niet gestopt worden. Op één of andere manier slagen pakweg de Amerikanen er niet in om een bootje van pakweg enkele voetbalvelden omtrek niet terug te veroveren op ocharme maximaal 50 piraatjes. Die zetten de hele wereld gewoon in hun hemd, met al hun gesofisticeerd wapentuig. Want vergis u niet, de piraten beschikken dus zelf ook over het beste van het beste op wapentuig. En hun rovershol, nu, dat is er geen, dat is een hele villaregio vol bouwsels waar u en ik nog niet van durven dromen, allemaal 'verdiend' met de opbrengst uit hun met piraterij bekomen losgeld voor de schepen. En dat is dus al jaren wereldwijd geweten, een gewone mens gelooft het niet dat daar niet tegen wordt opgetreden.

Want hoor eens, die rakkers zonder bandana zijn er wel vandoor met onze 'broodnodige' olie. Die zorgen in hun eentje voor een stijging van de olieprijzen. Die zitten dus met andere vingers in onze zak... Misschien is dat niet zo en nemen de oliemensen het niet zo nauw met de beveiliging. Omdat dat dan weer stukken meer zou kosten... En hoe eigenlijk spelen die Fransen het dan wél klaar om hun schepen vrij te houden van piraterij?

Ik denk dat ik eens dringend moet overschakelen op aardgas - model Russia - wat betreft mijn verbruik. Dat wordt over land vervoerd, weet je wel... Of nee, ik moet het maar laten overwaaien. Eén of andere olie-oetlul zal wel 'losgeld' betalen en dan vaart het schip weer verder. Zoals al die andere. Piraterij, ik moet er mij anno 2008 toch eens bij in de haren krabben, want het lijkt me een lucratief jobke met werkzekerheid (zolang je de Fransen maar laat doen) en carte blanche van de Amerikaanse 'wereldpolitie'. How cool is that?

Blogarchief