Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 9 september 2007

rommelplaats + gedicht

Snel even een berichtje posten, want ik weet niet of ik er vandaag nog uitgebreid de tijd voor zal krijgen vandaag. Het is immers rommelmarkt op de Dageraadplaats in Zurenborg en daar zijn Nip en ik al een eerste maal gepasseerd. Te gekke koopjes daar, Nip in de textiel, Vlinderman in de DVD én een Hugo Claus ongeschonden voor minder dan niks. Dat wordt kijken en smullen en me vergapen aan Nip, die hier al een tijdje alles staat uit te proberen, onder het uiten van de ene glunder na de ander.

Wat Juul betreft, die is wat ziekjes, wil niet echt eten en ligt de hele tijd met z'n mooie kop op zijn poten de dag voorbij te laten gaan. Laat ons hopen dat hij binnen een paar daagjes uitgeziekt is. Miss Jackie T daarentegen is even speels en vrolijk als altijd. Haar klauwen moeten misschien binnenkort toch eens geknipt worden, want ze gaat er een gang mee op vel en zetel.

Verder heeft Nip zich vandaag zowaar opgeworpen als mijn agente en in diezelfde hoedanigheid dan maar contacten gelegd met het wereldje van de kunst... Aloha, vernissages, we komen eraan!

liefdesvraag

zal het blijven woeden
die oceanen tussen ons
waarop wij samen drijven
op drift geslagen los
van al wat verder hoost
in de wereld, niet van ons

ik proef de vraag
wat zich erin verschuilt
met lippen die nog nabranden
van die laatste kus die
nog lang de laatste niet

het antwoord, mijn lief
blijf ik schuldig
mijn leven lang
dezelfde vraag
of je mij nog graagde ziet
in koestering
van je warme lach
en dat hemels antwoord
dat zo eigen bij ons past

© Frans Vlinderman

Blogarchief