Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 20 mei 2008

Ishtarrrrr!!!!!

Ishtar out op het Eurosongfestival. Het heeft ons een bijzonder leuke avond opgeleverd, maar ook een flukse kater over waar het (alweer) diende te eindigen. In navolging van de onlangs gepubliceerde onderzoeksresultaten over de diverse provinciale types, voel ik de drang opkomen dan maar de Antwerpenaar in mij naar boven te halen en er het mijne van te peinzen. Waarom geen Westeuropees songfestival, par exemple? Het is al een aantal malen opgeworpen, maar eens we drie-vier jaar verder zijn, is iedereen dat al lang vergeten. En zolang is het minste dat we erop zullen moeten wachten. Wij Vlamingen leven immers in een land dat verdeeld is en dus moeten we nog eerst een jaar toekijken van langs de zijlijn om vervolgens de Walen te zien afgaan en weer een jaar te moeten zijlijnen en dan gewoon weer de herhaling van wat we sedert 2003 al meemaken. Hm, beetje sjagrijn in de lucht vanavond ;-)

We kunnen natuurlijk altijd verhuizen naar een 'groot' land gelijk Frankrijk, Engeland of Duitsland, dan zijn we altijd verzekerd van deelname aan een mooi liedjesspektakel... Nou ja. Mooi... Het was in ieder geval een leuke familieavond, geen Polen of Griekenland dat daar wat aan kan veranderen, temeer daar we ze zaterdag toch niet weer hoeven te aanhoren.

O Julissiiiiiiiiiiiiiiii!!!!

Ishtarrrrrrrrggggghhhh (volgens sommigen toch)

Over een klein halfuurtje gaan Nip, Schone Moeder en Bibi er nog eens lekker voor zitten. Voeten onder tafel, versnaperingen erop, Mollie The Cat ergens mollig aan het luieren en wat Eurovisiesongfestival op de buis. Er is al heel wat te doen geweest rond Ishtar en het moet gezegd: wij vieren gaan het niet aan ons hart laten komen. We zullen als Vlamingen (en een streepje Nederlands bloed door de aderen) gezellig supporteren voor de dame met haar akoestische set, haar guitige oogjes die altijd weer opnieuw liggen te blinken van goesting om het volle pond van zichzelf te geven.

De modale Vlaming, u kent hem wel, hij duikt op in elk overheidsonderzoek dat aantoont dat er geen koopkrachtdaling is, heeft al laten weten dat het hem worst zal wezen wie er wint, maar dat het absoluut niet Ishtar met haar brabbeltaaltje zal zijn. Wat zou ik graag morgen diezelfde modale Vlaming lik op stuk geven. Het geloof is groot, het vertrouwen ook en als het dan toch niet zo zou zijn, bon, dan koop ik hun CD alsnog. En dan speel ik hem graag nog eens voor √°lle buren ;-)

Over wat er vandaag in de rest van 't Stad gebeurd is en of er nu al dan niet een voetbalstadion op Linkeroever, Het Rooi in Berchem of op de Wilrijkse Pleinen komt, daarvoor verwijs ik u graag door naar de website van uw Stadse infoverzamelaar Rudy op deze link...

O julissi...

Blogarchief