Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

vrijdag 23 februari 2007

Filmforum, 't Gastvrij Podium, blogstrijd + gedicht

Na de aankondiging gisteren van Muzeval # 100, zou ik mijn andere hobbybezigheid nog vergeten voor dit virtuele voetlicht te plaatsen. Het is namelijk binnenkort weer filmforum in GC 't Gasthuis in Wijnegem. Ray komt ditmaal aan bod, een bijzonder muzikale film met een hoog biografisch gehalte. Hieronder de affiche, waar medewerker Kjell opnieuw bijzonder hard zijn best voor heeft gedaan. Heb je dus volgende week woensdagavond niets te doen, dan weet je waar je omstreeks 20u moet zijn.


Over Wijnegem gesproken, daar start binnenkort een nieuw initiatief op, eveneens in GC 't Gasthuis: elke eerste woensdag van de maand wordt dan 't Gastvrij Podium ingericht, waar naast voor een gast voldoende ruimte voorzien wordt voor al dan niet ontluikend talent, muzikaal, poëtisch, comedisch (bestáát dat woord trouwens?), hilarisch, het maakt al niet uit. Eén en ander is in ieder geval gelieerd aan de jaarlijkse Wijnegemse Poëzieprijs. Wil je daar dus aanspraak op maken, kom dan gewoon af en breng iets op dat podium, waarna je je eigen inzending gerust kan achterlaten of naderhand opsturen... Op 8 maart zal Sacha De Backer de allereerste gast zijn, en hij heeft alvast beloofd er een heuglijk setje neer te komen zetten... Wil je meer info, dan kan je die bekomen op gastvrijpodium@hotmail.com .


apodiumbeet

hij vervult zijn uren
hem eens vrijgevig geschonken
met het delen van zijn gedachten
talenten penseelstreken gebracht
in de luwte voor de nacht

het is de eenzaamheid
die hem steeds verder drijft
maar ook de reflectie
aanbidding of begrip
in de ogen op hem gericht
terwijl hij zijn kunstjes brengt

ongepubliceerde artiest
in hemdsmouwen opgerold
zijn gebald vertrouwen
in zijn bescheiden publiek
en hij geniet telkens weer
van zijn vierkante meter podium

© Frans Vlinderman

En voor wie het een beetje uit het oog verloren is, morgen is alweer de deadline daar voor zowel stemmen op het vorige blogstrijdgedicht, als voor het inzenden van nieuw werk... Het is maar een weetje, en wij blijven uiteraard bijzonder benieuwd naar al dan niet een inhaalbeweging van uw ondergetekende...

Frans V.

Blogarchief