Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 13 februari 2008

Effie razen + gedicht


Ik heb het elders al eens geschreven maar grotendeels ook gezwegen: het is me wat met die politici van tegenwoordig in ons speldekopkenland. Heeft de ene de politieke melkmuil vol van goed bestuur, levert ie daarna gewoon geen bestuur, maar wel met uitgestrekte hand zijn politieke pree opeisen. Laat een andere zich overhalen om het bedrijfsleven te verlaten voor een verliespost in het politiek bedrijf, neemt ie uit ongeduldige frustratie zelf ontslag en moet daarbij nog een opstappremie incasseren. Dan heb je nog wat ouwe getrouwen, die getrouwd zijn met neanderthalig kerkplammuursel, of zakkenwassers die openlijk wat eerbiedwaardige koningen koudweg afdreigen met als gij nie dan zal ik ne keer en dat dan daarna even rechtzetten met een zelfverklaarde rechtzetting.

Ondertussen is den deze zijn boterham met choco iets minder smeuiig dan vroeger, want het zijn grootwarenhuissnekes geworden met een ferm dunner laagske choco. Ah ja, en het is niet waar dat het leven duurder is geworden, allemaal flauwekul, iedereen verdient nog altijd genoeg tegenwoordig, zelfs zij die het niet verdienen. Uhuh.

Bakkeleit nog wat verder, waarde politiljonnen, ge zult mijn rekening wel ne keer gepresenteerd krijgen. En dan bedoelen we niet die van in het elektronische stemkotteke, dat zogezegd veiliger en sneller zou zijn dan toen het nog rode bollekes waren. Ah nee, ik verzin wel wat anders. Misschien dagvaard ik jullie hele zootje ongeregeld wel. Want van veel werken komt er niet echt iets in huis, is het wel? En goed bestuur? Goed watte??? Wie gelóóft die mensen nog...


Zo, dat is er ook weer even uit. Respectabel België is belachelijk kleuterlandje geworden en dat straalt op zoveel zaken af. En dan die kleuters die elkaar de leiding ervan betwisten...

Laat ik het maar over wat vrolijkers hebben. Alles is paraat voor de grote dag overmorgen: Nip en Bibi 3,5 jaar samen en nog 0,5 jaar te gaan tot aan die schone augustusdag... We zullen genieten: de auto staat paraat (dankuwel, toffe Dame Pascale!), de badjassen hangen gereed (dankuwel, Schone Moeder Lenie!), den bon ligt klaar (dankuwel, zalige sauna Jona!) en onze goesting is navenant. En het gaan eten voor Valentijn, dat kunnen we rustig overslaan, aangezien Mama Mia dus 's avonds trakteert met ne Chinees (dankuwel, Mama Mia!) Ziedaar, het gelukkig leven zonder een politiciaans sausje erover.

Vlinderman tijdens een gelukkige dag op Den Dam

over-ge-heid

als ik morgen maar mag
een tram nemen voor zeven 's ochtends
de flierefluiters horen vogelen
voor dag en dauw zoveel aangenamer
dan 's noenens buiten op de stoep
het geweerd kringeltje rook in de kou

als wij morgen maar mogen
onze kinderen zelf bij- en opbrengen
tot ze voor een jaar of tien verplicht
de broeken moeten slijten op boeken
en stoelen zonder banken stil blijven
zitten tot de laatste les gegeven
hen met huiswerk huiswaarts laat

als morgen maar mag komen
en wij en zij nog samen naast elkaar
de armen durven spreiden zonder klacht
van veel te dicht op des anderens huid
of haar te lang en te veel bling
in eigengereide oorlelletjes

dan lijkt het leven zoet
genoeg om verder door de stroop
te kijken naar die ferme snee
waarop 't zo verdomd fijn lopen
naast alle randjes er ook nog af

Frans V.

Mededeling: De Muzeval


Donderdag 14 februari 2008

De Muzeval 111


Philippe Van Beek
&
Fronk Poetry Systems


Het ene in het veleGrote Pieter Potstraat 24
2000 Antwerpen

deuren 19u30

Inkom gratis

Blogarchief