Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 15 november 2008

Tussen Koffie en Kaneel


Morgen poëtisch ontbijt in De Kleine Wereld op de Vlasmarkt. Gezellig keuvelen, streepje muziek beluisteren en zich laven aan een brokje poëzie, ik kijk er al naar uit. Het is zo eens wat anders dan een overbevolkt Muzevalpodium, veel relaxter ook. Ik zal sebiet eens in mijn pen kruipen, om iets kakelvers te kunnen brengen. Of in mijn archieven duiken, dat is natuurlijk ook een optie.



Verder staat er vandaag niet zo erg veel op het menu. We houden het rustig vandaag. Hier nog een beetje rommelen, dacht ik zo, om eindelijk ook de laatste fase van ons appartementopfriswerk tot een goed einde te brengen. De (schoon)moeders waren alvast gecharmeerd van de eerste fasen, dus dat motiveert alleen maar meer. En tussendoor nog een sigaretje af en toe, stukje krant lezen met daarin meelijwekkende berichten over Dexia, dat nog steeds niet uit de malaise is geraakt, af en toe een klikje geven op Facebook, waar deze Vlinderman zich ondertussen een stevige Tycoonmiljardair mag noemen, vrienden bezoeken, reageren op diverse korte streepjes vriendeninformatie, we houden het met andere woorden deze zaterdag op zondagskindtoestanden.

Heel wat anders dan de man die ik zonet zag afgevoerd worden naar het ziekenhuis - of zou het richting cel gegaan zijn? Stel u voor: de Borgerhoutsestraat, namiddag, op de stoep een man die daar zijn roes ligt uit te slapen, met zijn voeten onder een geparkeerde wagen. Met geen mogelijkheid wakker te krijgen. Dan troepen daar wat buurtbewoners omheen, die net als deze Vlinderman niet goed weten wat ze daar nu weer mee moeten aanvangen. Uiteindelijk blijkt dat het een stomdronken Oostblokman is, die zijn voor- niet meer van zijn achterkant weet te onderscheiden, en zover boven zijn theewater is dat zijn eigen water zichzelf dan maar een uitweg heeft gezocht door zijn broekspijpen. De ambulanciers hadden er niet echt een goed oog in en dus werd de politie erbij gehaald. Het zal wel iets warmer uitroezen zijn in de cel dan op straat, dus onze dronken medemens heeft zich dankzij de buurt toch verbeterd voor een dag, niet?

Blogarchief