Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 3 april 2008

fotoshoot + gedicht

Over goed 22 minuten gaan Nip en ik naar een fotoshoot, in voorbereiding op onze huwelijksuitnodigingen. Hannah, vriendin van Nip, heeft locatie, apparatuur, randkleding en dergelijke geregeld, nu de foto's zelf nog nemen... Een leuke bezigheid, want dat betekent dat het stilaan dichter en dichter bij de dichters komt... We schrijven geen van beiden sprookjes, maar misschien, heel misschien, beleven we deze zomer een sprookjesdag uit de duizend.

Voor een verslagske over de poëtische soirée gisteren, verwijs ik jullie graag door naar Nips blog, waar nieuws te rapen valt over wel drie debutanten (Eric, Leonieke en een kleindochter (of zoiets) van Eric). Fotogedoe komt achteraf hier nog te staan, maar daar ontbreekt me even de tijd voor (tiens, dat is precies al een tijdje zo...)

Wat de rest van vandaag betreft, valt er niet veel te melden. Alleen dat de groten baas al een hele week met vakantie is en dat je dat verdorie goed merkt: er wordt even hard gewerkt als anders, maar er kan ook effectief doorgewerkt worden, waardoor een stuk achterstand verdwijnt, als sneeuw voor de zon, om het eens met een huizenhoog cliché te zeggen (waarmee ik clichématig het cliché heb onderschreven :p)

met zonder mij

quo vadis en weg was zij
naar een toekomst zonder
mij, dan in een hoekje
van haar herinnering
een fait divers, passé

zij sprak allicht niet
mijn antieke taal, schat
mijn woorden anders in dan
wat ik haar toedichten wil
hoe dan ook overtuigd
van ons groot gelijk
met twee samen onderweg

ik zie haar in de verte
oplossen in het decor
wat mij op deze plek
nog jaren zal bezig houden
terwijl de wereld haar
met een stukje van mij

Frans V.

Blogarchief