Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 29 juni 2008

Cappuccino en Meisjesstemmen

Luie zondag, niet veel te doen. Enkel deze namiddag een vergaderingske in verband met De Muzeval, daarna rustig luieren en bedenken hoe we het beste morgen maandag door kunnen komen. Bibi staat er dan immers alleen voor op den bureau. Altijd boeiend, omdat we dan het werk moeten arrangeren van drie man: telefoon bedienen, briefwisseling in en uitgaand verwerken, de baas op zijn wenken bedienen en ondertussen nog wat klassement erdoor jagen. Het is op dergelijke momenten dat men zich nooit zal/kan vervelen. Genoegdoening daaruit puren is echter wat anders. Omdat ik op zo'n manier afgejaagd word om alles rond te krijgen, dat er gewoon geen tijd over schiet om daar stil bij te staan. En dan kom ik thuis, leeggezogen, klaar om me op mijn zetel te laten neerploffen en verder niets meer te doen. Hm.

Iedereen die hier passeert, weet ondertussen dat Vlinderman iets met schrijven heeft. Voor diegenen die hier regelmatig terugkeren, vermoed ik dan ook hetzelfde. En daarom wil ik u een mailadres niet onthouden, namelijk dat van Maritta Van Casteren. De dame heeft een boek geschreven, Cappuccino en Meisjesstemmen, maar vond geen enkele uitgeverij bereid om het ook daadwerkelijk te publiceren. Omdat Maritta, net als ik overigens, van mening is dat een uitgeschreven boek niets is als het niet gelezen wordt, heeft ze beslist om het dan maar gratis te verspreiden via mail. Wil je dus een gratis boek lezen, dan moet je alleen maar een mailtje sturen naar dit adres en je krijgt het zomaar in je mailbox toegestuurd in pdf. Kan je zelf nog kiezen of je het on screen leest of afdrukt. Alleszins een aanrader om tijdens je vakantie even weg te dromen in de wereld die Maritta voor jou gecreëerd heeft. Én je zet er de uitgevers een lelijke neus mee, vermits zij geen markt zagen in een debuterend schrijfster. De dame zit ondertussen al aan 1100 aanvragen (stand van zaken op vrijdag laatstleden). Ok, het is gratis, maar dan nog: hoezo, geen markt?

Verder zou ik iedereen die op vakantie vertrekt of zal vertrekken, nog een geslaagd en deugddoend luilekkerleven willen toewensen. Bibi werkt nog een vijftal weken en houdt het dan ook voor enkele weken voor bekeken...

Blogarchief