Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 1 februari 2007

Tijdelijkheid, A-meisjes, blogstrijd, gedicht

Het is alweer februari. Ik herinner mij nog de aftrap naar januari en gelijk ook naar het nieuwe jaar. Uiteraard met de beste voornemens, de belofte aan meer liefde, meer woorden, meer wereld. Tot nu toe ben ik vooral bezig geweest met dit blog aan te vullen elke dag. En met vloeken op html, een taal die ik dus niet beheers. Maar met wat goede suggesties van enkele vrienden, de medewerking van Google en mijn legendarische koppigheid heb ik wel één en ander weten aan te passen. De gedichten van de blogstrijd zullen voortaan netjes in hun eigen kadertje kunnen blijven staan, ietwat opgemaakt zelfs. De wonderen en de wereld, zou er dan toch een nieuw jaar aangebroken zijn?

Gisteren was het ook boeiend om vast te stellen hoeveel van mijn vriendinnen Ann, Antje, Anneke of gewoon An heten. Ben van elke categorie op één of andere manier wel met één ervan in contact gekomen, en voor sommigen was het al een behoorlijke poos geleden. In ieder geval, het boeide me en boeit me nog steeds. In mijn GSM staan er trouwens een stuk of 13, waarvan ik er 6 met zekerheid voor het geestesoog kan halen. Die 7 andere A-kes, wie zijn, wat doen ze vandaag en nu, waarom staan ze in mijn GSM? Allemaal vragen, ik zal Piekenman moeten worden om overal een antwoord op te vinden.

Nog in verband met de blogstrijd: het forum waarop gestemd kan worden, is zo ongeveer wat het moet zijn, dus alleen daarheen en registreren maar. Via deze weg trouwens nog zeker een oproep aan alle inzenders van vorige week (ja, ook aan die van Nip), die nog niet gestemd zouden hebben: tegen uiterlijk zaterdag 23u59 hadden we graag jullie stem gekend over de smaak van Nip en mezelf. Het ziet er allemaal ingewikkelder uit dan het lijkt, gewoon wat gaan klikken bij Nip en bij mezelf. We werken in ieder geval aan een vereenvoudiging, waarbij je gewoon per forumlid per week één stem uitbrengt op één van ons beiden. Firma Vlinderman houdt jullie verder op de hoogte, wijzigingen in het stemmen zijn er nog niet voor deze week.

kalendervlucht

de kalender hangt nog steeds
met zijn rug tegen de muur
het is een maand eerder
met 1 januari op zijn gezicht

er wordt niet meer gescheurd
de dagen niet langer geteld
wat voor zin dat ook heeft
als men er geen extra krijgt
in die lange uren van nood
rest er enkel te vergeten
wat nog is komen kijken

toen er nog leven was
al was het machinaal
een beetje droge lucht
en gebarsten lippen
die niet meer spreken konden

© Frans V.

Blogarchief