Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 21 mei 2008

Tips

Woensdag vandaag, dat is voor Nip en mij tegenwoordig zwemdag. Als er tenminste niets tussenkomt gaan we dan wat baantjes trekken in het zwembad. Streefdoel is altijd 40 * 25 m, een kilometerke, en elk om onze eigen redenen. Bij mij is het om een steels om het broekje komen kijkend pensje lek te laten lopen, waarom Nip het doet, moet je maar aan haar vragen. In ieder geval, vandaag toch wel 46 baantjes erdoor geschoolslaagt, mét mijn zwembroek van Speedo én mijn zwembrilletje van hetzelfde merk, met in mijn zog Nip in haar badpak van Speedo én haar zwembrilletje van, u raadt het al, hetzelfde merk. Nooit gedacht dat wij zo een merktypetjes waren, maar er moet toch iets van aan zijn. En dat terwijl enkel de brilletjes van een zelfde aankoop mogen gewagen, broek en pak dateren van heel andere tijdstippen en keuzes. Vlinderman de Speedosnob, stel je voor, nu nog een Alfa Romeo onder onze strakke billen en we kunnen het helemaal vergeten ons voor te doen als die modeonbewuste lieve dichters die niet beter weten...

Om af te ronden, hier zijn twee tips voor de Antwerpenaar onder u, al mag u het ook toepassen als u elders woont:

1. Als u een gillende sirene achter u hoort aanzwellen terwijl u aan de rode lichten uw tijd en die van uw baas aan het verwachten bent, verstar dan niet en ga opzíj! Doorgaans betreft het dan een ambulance of pompierswagen die dóór wil rijden.

2. Als u met de fiets aan het rijden bent op een voetpad met een stralende zon recht in het gezicht, begin dan niet te prutsen aan uw voorste koplamp. De kans is immers groot dat u dan met al uw elegantie eindigt tegen het verkeersbord dat een fietsverbod aangeeft, met een hol geluid dat te horen zal zijn tot aan de overkant van de vierbaansweg, waar een Vlinderman een aantal dingen tegelijk aan het doen zal zijn, zoals het een ware vrouw nog niet kan: sigaret roken, pauze nemen, wachten op de bus, bellen met zijn aanstaande en u gadeslaan terwijl u verticaal kan nadenken over het waarom van een fietspad afzonderlijk van een voetpad. U had dat licht trouwens waarschijnlijk niet nodig als het zonlicht u verblindde.

Blogarchief