Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 19 augustus 2007

Boek in beeld!


Net uit de douche, de kelder is leeg, ik ben bijgelezen, mails en dergelijke beantwoord, en nu is het tijd voor die andere ontspanning van me: filmke zien... Veel zul je dus niet meer van me horen/lezen vandaag, al plak ik hieronder met veel plezier alvast de filmtitels van het Filmforum in Wijnegem voor het komende werkjaar. Kwestie dat je het goed van tevoren allemaal weet ;)


September: Nineteen Eighty-Four
Oktober: Barry Lyndon
November: Secret Window
December: De ontdekking van de hemel
Januari: A Midsummer Night's Dream
Februari: Girl With a Pearl Earring
Maart: Spider
April: The World According To Garp
Mei: Eréndira
Juni: De Zaal Alzheimer

Een stapeltje films om u tegen te zeggen. En wat ze hier op mijn blog staan te prijken? Het zijn stuk voor stuk verfilmingen van een boek. Simpel, toch? Boek in beeld!

Zondag + gedicht

Op zondag mag je zeker en vast altijd even blijven stilstaan bij vanalles en nog wat - al moet ik bekennen dat ik dat ook zomaar door de week doe, kwestie van voorbereid de laatste dag van de week te bereiken. Eén van die stilstaande momenten leverde volgend gedicht op.

stuk onbenul

met zijn handen diep
in de potaarde van Van Gastel
wroet hij zich een eind
naar zijn Walhalla waar
alles toch eens moet bloeien

de kat vreet zijn koelkast leeg
vergeten af te sluiten toen hij
zijn rauwe klauwen legde op
de kern van zijn bestaan
een wortel ongeschikt voor
eender welke consumptie
laat staan productie

maar 's ochtends zondag
met de randjes om de nagels
rouwt hij om de verloren tijd
die nimmer devotie geproefd
ook geen enkel doel gediend
dan wat loze contemplatie

© Frans Vlinderman

Beetje aan de sombere kant, ik weet het, maar dat komt door al dat gebrek aan zonlicht van de laatste weken. Is dit nou nog een zomer te noemen?

Mededelingen

25 augustus / 20u
(feest)podium / Mariachi Los Morenos de Amberes


Van Guadalajara tot Amberes... Inmiddels al een heel aantal jaren geleden had men ergens midden in het land van onze noorderburen een behoefte aan muzikanten die een Mexicaanse sfeer konden oproepen.

Johan 'Juan Hernandez' Verwerft zag dat wel zitten en ging erop af. Gewapend met iets dat op een klein gitaartje trok, drie akkoorden en een paar vrienden waaronder G
erardo De Jong speelden ze een hele zomer lang de ziel uit hun lijf om het de mensen gezellig te maken.

Maar de microbe had Johan te pakken gekregen en na enkele reizen naar het land van de Mariachi wist hij het zeker: samen met Gerardo De Jong zou hij een mariachi beginnen.


En zie, enkel jaren later staat er een groep v
an ongeveer 10 mensen op het podium. En het blijft niet bij optredens op kleine feestelijkheden. De groep wordt uitgenodigd om te spelen in Guadalajara, Mexico en komt daar op televisie. Daarnaast zijn er optredens op de grote markt in Antwerpen, er is de samenwerking met Helmut Lotti. Festivaloptredens in België, Nederland en Duitsland en niet te vergeten een hele reeks concerten voor de Mexicaanse ambassade in België.

Het is haast niet te voorspellen met hoeveel zij op het podium zullen staan, maar verwachten zij een feestelijk gebeuren, dan
kan dit podium behoorlijk vol worden. Naast de vaste 11-koppige kern komen er regelmatig Mexicaanse vrienden-muzikanten op doorreis, de groep vervoegen........

€ 10 – VVK € 9


1 september / 20u
jazz(feest)café / Jazzfun en Los Playeros


Jazzfun is een vzw met als doel via socio-culturele evenementen de muziek in het algemeen en de jazzmuziek in het bijzonder uit te dragen. Als groep is Jazzfun een stel "rijpere jazzcats"! Ze kiezen voor de leuke Standards: gekende melodieën, harmonieuze improvisaties in Swing, Latin, Funky, Ballad,.. en een beetje eigen werk. Goed-verteerbare Jazz brengen, publieksvriendelijk blijven en vooral plezier beleven tijdens het musiceren; herkenbaarheid en toegankelijkheid... dat zijn hun intenties. HAVE SOME JAZZFUN! dat is hun motto.

Los Playeros
, muziek met zin voor feest... Zij duiden ska aan als hoofdgenre, maar dat is niet altijd zo. Het is vooral het reggae-dub sfeertje waar ze zich goed in voelen! ... voor de rest zit er een latinovibeje in... Sommige nummers trekken ergens wel op Los Lobos of Mano Negra en bijna altijd zingen ze in het Nederlands... Een soort van middeleeuws hedonisch geinspireerde teksten met inhoud... Feesten is hun ding en daar gaan ze dan ook volledig voor!! Los Playeros is een band die na 5 jaar een stevige set heeft kunnen uitbouwen... De laatste nieuwe bezetting bekleedt de klassieke podiuminstrumenten (drum, bas, gitaar, zang, keyboard), maar daarnaast spelen ook de balofoon (afrikaans etnische xylofoon), de timbales en de conga's mee!!!

€ 10 – VVK € 9Blogarchief