Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 26 augustus 2007

Bloggen + gedicht

Het nader order is gekomen. Het werkelijke leven kan best wat wachten. Ook dit is immers het werkelijke leven, het Vlindermanleven. Soms kabbelend, soms overbevolkt met gebeurtenissen, nimmer saai. Er wordt wat afgelapt hier en het moet gedeeld. Simpel, dus uitvoerbaar. En de rest, dat komt er ook wel van, op tijd en zo.

Gisterenavond ben ik al eens Den Boot Op-gegaan en zag daar Sammy Deburggraeve aan het werk. Alweer een stevige performer, waarbij ik er alleen maar van kan dromen zo op een podium te staan. Gelukkig maar, dromen zijn immers de motor die me blijft verder doen gaan. Straks ga ik nog even naar de Cultuurmarkt, beetje sfeer opsnuiven en wie weet, wat contactjes en zo leggen. Ben ook nog op een nieuwe blog gestoten, Nachtvlinder, lijkt me ook wel interessant om binnenkort eens werk van te maken...

Deze avond sta ik dus op het Flandriabootpodium aan Het Steen. Ik mag een half uurtje mijn ding doen, en ik heb er zin in. Weet je dus niet wat doen, rep je dan gerust daarheen en kom eens luisteren. Vanaf 21u teken ik present, de anderen kan je te weten komen door bijvoorbeeld op de boot hierboven te klikken.

sjoelbakspel

als een schijfje in de sjoelbak
gelanceerd door een moederhand
die het spel niet kende
maar toch al te graag
de wereld van de kermis
voor een volks prijsje verkende

zo schuift hij door het leven
met een rotvaart recht vooruit
de afwijking hier en daar
met een droge knal de lotgenoten
simpelweg opzij tot hij
op de rand tot stilstand
één botsing net te veel

de schijf die handen groeide
zich plooiden rond het touw
dat liefde daar voorzien
hem terugtrok naar het leven
met ook twee voeten
stevig op de grond

© Frans Vlinderman

Dit blog is tot nader order gesloten, eerst enkele rechtstreeks met het werkelijke leven verbonden zaken in orde brengen. Ik plaats af en toe nog wel wat poëzie.

Blogarchief