Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 23 juni 2007

Gerechtsdeurwaarders + foto'sWat doe je als er ineens een gerechtsdeurwaarder voor de deur staat die je niet echt verwachtte? Niet veel: beleefd open doen en hopen dat het al bij al nog zal meevallen. Na de nodige telefoontjes over en weer, het de kop indrukken van wat paniekaanvallen en het geloop van links naar rechts komt het dan 'Het grote moment', waar iedereen al zolang naar het aftellen was (zij het langs de niet gerechtelijke dag een dagje later).

Met knikkende knieën en bevende vingers bekijk je die in de aanslag gehouden bic. Zodadelijk zal er inkt vloeien, en zweet ook, want wat is het opeens toch warm! Je schenkt jezelf een kopje koffie in, het pintje, dat is voor de deurwaarder, en je drinkt het inwendig bevend in. Een draai aan het rad, dat rammelend tot stilstand komt, vier handen in de trommel, vier cijfers eruit: de tombolatrekking kan van start!

Voor wie het niet begrepen heeft: het was weer de jaarlijkse tombolatrekking op mijn werk afgelopen week. Nu maar hopen dat er veel lotjes verkocht waren en dat er (hoe lelijk ook van mij om dat te durven hopen) niet teveel hoofdprijzen de deur uitgevlogen zijn ;) In ieder geval zullen onze jongeren en ook een deel ouderen weer een stukje verzekerd blijven van de goede zorgen die elk jaar opnieuw verleend worden door onder andere mijn werkgever.

Hieronder nog enkele foto's van mijn passage met Herman J. Claeys enkele avonden geleden in de gezellige Galerie Ludwig Trossaert, waar zoals eerder al aangekondigd Gierik aan kruisbestuiving deed met een schilder.

David Troch treedt aan voor Gierik (Foto © FV)

Starik in levende lijve (Foto © FV)

Wim Hofman doet er iets langer over (Foto © FV)

Lies Van Gasse met de rug tegen de muur (Foto © FV)

De schilder, Ehnt Rüdiger Scharmann (Foto © FV)

Mark Meekers en Herman J. Claeys, eindelijk bijeen (Foto © FV)


Filmforum Wijnegem + gedicht

(Affiche © Kjell Wollaert)

Aanstaande woensdag is het weer zover, dan is het nog eens filmforumavond in Wijnegem. De laatste ook voor de zomerstop, de laatste van de reeks 'biografiëen'. In september is het de beurt aan 'boek in beeld', maar meer daarover later.

miserieman

het vuur dat hem verteert
door de kronkels van elke nacht
en sleept doorheen de lange uren
van telkens weer een eindeloze dag
kan niet geblust

iedere graad medisch vertaald
tekent zich af op zijn gelaat
grillige tekening van het lot
dat hij maar niet ontloopt
bestemmingen zijn
wat ze moeten zijn

hij spoelt elke kater door
met hetzelfde vocht
duur betaald gekocht
met het zweet dat welt
bij elke nieuwe ademteug

ongeluk of anders
geen geluk, hij meet
met eigen maat
en vergeet
de uitslag
iedere dag

© Frans Vlinderman

Blogarchief